Wat kost een bruidsboeket?

Een bruidsboeket is een stuk duurder dan een gemiddeld bosje bloemen. Dit komt omdat het meer werk kost om een mooi bruidsboeket samen te stellen. Een bruidsboeket moet namelijk op de juiste manier gebonden worden, zodat het de hele dag mooi blijft. Wat een bruidsboeket kost, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

  • Soort bloemen: De ene bloem is goedkoper dan de ander. Kies je voor een bruidsboeket met rozen, dan zal je over het algemeen goedkoper uit zijn dan een veldboeket. Ook is het afhankelijk van de periode. In mei zijn de pioenrozen volop beschikbaar. Wanneer je deze graag in jouw bruidsboeket wilt hebben, dan is het goedkoper wanneer je ook in mei trouwt.
  • Vorm van het bruidsboeket: Hierboven hebben we uitgelegd dat er verschillende vormen van bruidsboeketten zijn. De biedermeier- en veldboeketvorm zijn over het algemeen eenvoudiger te maken dan een druppel, waterval of een composite boeket. Dit zie je ook terug in de prijs.
  • Grootte van het boeket: Hoe groter het boeket, hoe meer bloemen er nodig zijn. Dit zie je ook terug in de prijs. Afhankelijk van het soort bloemen dat je kiest, zal dit ook de uiteindelijke prijs van het boeket bepalen.

Een eenvoudig bruidsboeket kun je al krijgen vanaf een paar tientjes. Gemiddeld liggen de kosten voor een bruidsboeket rond de 90 - 135 euro. Heb je zelf een bepaalde prijs in gedachte? Bespreek dit dan met de Fleurop bloemist, zij denken graag met je mee.

Wanneer bruidsboeket bestellen?

Aangeraden wordt om het bruidswerk ongeveer 6 weken voor de trouwdatum te bestellen bij de bloemist. Zorg dus dat je van te voren voldoende tijd hebt genomen om je te oriënteren. Wat wil je voor bloemsoorten? Welke stijl vind je mooi en uit welke kleuren moet het boeket bestaan?

Daarbij is het belangrijk dat je rekening houdt met het seizoen waarin je trouwt. Niet alle bloemen zijn het hele jaar door even gemakkelijk te verkrijgen. Zomerbloemen zijn in de wintermaanden natuurlijk lastiger te krijgen en hebben dan ook niet alle bloemisten op voorraad.