De kleur van bloemen

Het gezegde: “Zeg het met bloemen”, bestaat natuurlijk niet voor niets! Met bloemen breng je een boodschap over. Ook de kleur van bloemen heeft een betekenis. Bekijk wat welke kleur betekent. Handig weetje voor als je een boeket cadeau geeft!

Witte bloemen

Witte bloemen staan, zoals je wellicht wel zou verwachten, voor puurheid, reinheid, frisheid, zuiverheid, helderheid en eenvoud. Andere betekenissen zijn ook wel onschuld, maagdelijkheid, volmaaktheid, natuurlijke liefde en vroomheid. Bijvoorbeeld geschikt voor: bruiloften en begrafenissen.

Gele bloemen

Gele bloemen staan voor energie, kracht, groei, vrolijkheid en vreugde. Geel staat ook voor warmte, zon en een nieuw begin. Ook passen ze goed bij de start van de lente. Bijvoorbeeld geschikt voor: verjaardag en felicitatie.

Oranje bloemen

Oranje bloemen staan symbool voor vrolijkheid, warmte, gezelligheid, optimisme, plezier, kracht, vitaliteit en energie. Deze kleur is geschikt voor een verjaardag en felicitatie.

Rode bloemen

Rode bloemen worden natuurlijk geassocieerd met passie, verleiding, romantiek en tederheid. Het is dan ook een erg geschikte bloemkleur om cadeau te geven aan een geliefde. Bijvoorbeeld geschikt voor: romantiek.

Roze bloemen

Roze bloemen staan net als wit voor onschuld. Ook staat deze kleur voor romantiek en tederheid. Je zegt met deze kleur echt: “ik vind je lief” of “ik heb je lief”. Een roze boeket is bijvoorbeeld geschikt voor Moederdag en bij de geboorte van een meisje.

Paarse bloemen

Paarse bloemen worden voornamelijk gebruikt voor rouw, maar staan eveneens voor waardigheid en ernst. Bijvoorbeeld geschikt voor: begrafenis of condoleanceboeket.

Blauwe bloemen

Blauw symboliseert goddelijkheid en eeuwigheid, maar ook (wederom) onschuld. Blauwe bloemen kunnen bijvoorbeeld worden gegeven bij de geboorte van een jongen.

Groene bloemen

Groene bloemen symboliseren jong leven en vruchtbaarheid. Daarbij staan deze bloemen ook voor vrede, welvaart en hoop. Bijvoorbeeld geschikt voor de geboorte van een kind.

De betekenis van bloemen

Elke bloem heeft zo zijn eigen symbolische betekenis. Bekijk ze hier allemaal op een rijtje!