Over ons

Een goed gevoel bezorgen, dat is onze passie al meer dan 95 jaar. Hoe kan dit nu beter dan met bloemen? Fleurop is in Nederland in 1921 opgericht met de gedachte om landelijk boeketten te kunnen bezorgen. Vanaf 1946 werd dit zelfs wereldwijd.

Over ons

Fleurop Interflora Nederland BV is meer dan 95 jaar (sinds 1921) gespecialiseerd in het verzenden van bloemen, nationaal en internationaal. In Nederland zijn meer dan 1.100 bloemisten aangesloten bij de coöperatie en wereldwijd zijn dat er 40.000, verdeeld over ruim 140 landen.

Met de rijke geschiedenis en deskundigheid van de organisatie bedient Fleurop dagelijks zowel de particuliere als zakelijke markt. Fleurop werd door het WUA! al viermaal bekroond met een eerste plaats bij de Performance Scan Bloemen (2013, 2014, 2015 en 2016) en won twee keer de titel ‘Beste website’ bij hetzelfde instituut.

De basis van het succes en het sterke merk van Fleurop zijn de waarden: kwaliteit, service (waaronder ‘same-day-delivery’), samenwerking, eerlijkheid (transparante prijsstelling) en passie voor het vak.

De geschiedenis van Fleurop

  • 1908: Het idee voor de bloemenverzendservice van Fleurop werd in Duitsland geboren!
  • 1921: In Nederland werd Fleurop, op initiatief van enkele bloemisten, ook opgestart om landelijk bloemen te kunnen bezorgen.
  • 1927: Fleurop werd in nog drie Europese landen geïntroduceerd: België, Oostenrijk en Zwitserland
  • 1946: Fleurop ging wereldwijd! Samenwerkingen met Groot-Brittannië, Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika, Amerika en Japan werden aangegaan. Fleurop Interflora Nederland was een feit.
  • 1980: De eerste steen van het huidige hoofdkantoor van Fleurop Interflora Nederland in Veenendaal werd gelegd.
  • 1981: Het nieuwe kantoor in Veenendaal werd officieel geopend door prinses Margriet.
  • 1995: Fleurop werd, mede dankzij een testcase van KPN, de eerste officiële webwinkel van Nederland door het online mogelijk te maken boeketten te laten bezorgen.
  • 2016: We vierden het 95 jaar bestaan van de coöperatie.

Waar ons hoofdkantoor is...

Hoofdkantoor FleuropFleurop Interflora Nederland bv

De Schutterij 1
3905 PJ Veenendaal

0900 - 15 01
info@fleurop.nl 

KvK-nummer 30180920
Btw-nummer NL810991718B01

Duurzame bloemisten

Het aantal duurzame bloemisten van Fleurop groeit. De bloemisten zijn actief bezig met verduurzaming, dat is erg belangrijk voor de sector. Om duurzame bloemist te worden, moeten de duurzame bloemisten voldoen aan verschillende eisen. We vertellen je er graag meer over: informatie duurzame bloemist.

 

Werken bij Fleurop

Zoek je een baan waarbij je met plezier naar je werk gaat? Jezelf kunt blijven ontwikkelen en met gezellige collega's kan werken? Dan zit je bij Fleurop helemaal goed. Wanneer er geen vacatures openstaan, nodigen we je graag uit om een open sollicitatie (motivatiebrief en cv) naar ons te sturen. Meer informatie over werken bij Fleurop: bekijk vacatures

 

Persberichten en meer 

Een interessant persbericht, een mooie (sponsor)samenwerking, een knallende campagne of gewoon een leuk nieuwtje. We delen graag al het nieuws rondom Fleurop: Nieuwspagina.