Bekijk al onze boeketten
Filter boeketten op categorie

Veldboeket / plukboeket

Dé bloementrend van dit moment.

bekijk alle boeketten

Veldboeket bestellen

Dé bloementrend van dit moment is een hoog-laag-boeket, ook wel een veld-of plukboeket. Een nonchalante bos met losse bloemen in verschillende kleuren, vormen en lengtes.

Het boeket heeft een aantal blikvangers als basis. Populaire bloemen voor een veldboeket zijn bijvoorbeeld: de gerbera, roos, tulp of in de zomer de zonnebloem. Het boeket wordt verfijnt met fragiele bloemen als de delphinium, sneeuwbal of grassoorten. Dit is ook vaak afhankelijk van de verkrijgbaarheid van het seizoen. Voor een spannend contrast is de gloriosa een geschikte bloem.

Je kunt bij ons kiezen uit een bont veldboeket of een veldboeket met één of twee hoofdkleuren.

Vaas veldboeket

Een goed boeket valt of staat bij de vaas. Een grote vaas is prettig bij een uitbundig veldboeket maar zorg wel dat de hals wat smaller is, zodat de bloemen goed overeind blijven staan. Een glazen vaas past niet alleen bij elke interieurstijl, de bloemstelen vinden het ook fijn om daglicht te zien en dat komt de bloemen dan weer ten goede. Tot slot, zorg ervoor dat de vaas brandschoon is en let op dat er geen bladeren in het water hangen. Laat je bij twijfel adviseren door een Fleurop bloemist. Zij kunnen je precies vertellen welk boeket voor welke vaas geschikt is.

Bloemen afsnijden
Meestal snijdt de bloemist je gekozen bloemen al af, maar zelfs dan is het verstandig het thuis nog even extra te doen. Door te snijden in plaats van te knippen wordt de steel nauwelijks dichtgedrukt en kan de bloem goed vocht opnemen. Gebruik altijd een scherp en schoon mes en bekijk voordat je snijdt goed hoe ver je de bloemen boven de vaas uit wilt laten komen.

Verzorging veldboeket
Met snijbloemenvoeding houd je de bloemen langer vers. Let ook op de standplaats van het boeket: niet in de volle zon, bij de verwarming of op de tocht. Verschoon je het bloemenwater ook nog om de paar dagen dan heb je echt heel lang plezier van je veldboeket / plukboeket!