Amaryllis boeket

De bloem van december.

Amaryllis boeket

Maak kans op één van de 100
Fleurop Bloemenbonnen - t.w.v. € 50,-.

logo-flowers-NL-version-2.png

In december geef je amaryllissen!

Bij aankoop van een amaryllisboeket maak je kans op één van de 100 Fleurop Bloemenbonnen t.w.v. € 50,- (code krijg je automatisch na je bestelling).

Hoe werkt de actie?
Na aankoop van een boeket met amaryllis ontvang je via de bevestigingsmail of flyer bij de Fleurop bloemist een actiecode. Vervolgens ga je naar: fleurop.nl/actie en vul je de code en je contactgegevens in.

In januari nemen wij contact op met de 100 prijswinnaars.

Waarom de amaryllis?
In december staat de amaryllis op de Bloemenagenda van Mooiwatbloemendoen.nl. Deze bekende bloem staat symbool voor vriendschap en genegenheid. Niet voor niets dus dat dit een typische bloem is voor de feestdagen.

Verzorgingstips amaryllis
Wil je langer van je amaryllis genieten? Gebruik dan altijd een schone vaas en zorg dat je het water regelmatig ververst. Het kan zijn dat de onderkant van de steel gaat scheuren of opkrullen. Dit kun je voorkomen door de bloem in ondiep water te plaatsen en koud water met bloemenvoeding toe te geven. Ook kun je een plakbandje op het onderste gedeelte plakken, dat helpt ook.

Naast de amaryllis in boeket, hebben we ook de amaryllis in kerststukjes. Onze bloemisten krijgen regelmatig vragen van mensen die benieuwd zijn hoe zij deze amaryllis moeten verzorgen. Eigenlijk is het veel makkelijker dan je denkt. Het prettigste is dat de bol in een omgeving is met een milde temperatuur. Vervolgens geef je hem (met een plantenspuit) regelmatig water.

Als de amaryllisbol eenmaal gaat groeien, dan kan het hard gaan. Houd er rekening mee dat de steel lang wordt en met bloemen zwaarder. Dit kan ervoor zorgen dat de steel knakt of omvalt.

Je kunt dit voorkomen met lange saté prikkers. Deze kun je in de bodem prikken en vervolgens duw je voorzichtig de steel over de prikker. Druk niet te hard, zodat de prikker er niet aan de andere kant van de steel weer uitkomt.

Verder hoef je alleen maar volop te genieten van deze prachtige bloem, of iemand verrassen natuurlijk!