Fleurop Groen Gekeurd

Onze meest duurzame keuze

Ervaar het 'Groen Gekeurd'-boeket van Fleurop. Door te kiezen voor een Fleurop 'Groen Gekeurd'-boeket ben je zeker van de meest duurzame en groene keuze uit het Fleurop assortiment. In dit boeket vind je uitsluitend bloemen die MPS-A+ of MPS-A gekwalificeerd zijn.

MPS maakt zich hard voor het verduurzamen van de wereldwijde sierteeltsector. Dit doen zij door kwekers te ondersteunen met certificatie op basis van o.a. footprinting. MPS-ABC is een wereldwijd, onafhankelijk gecontroleerd milieucertificaat dat aangeeft hoe de teler scoort op aspecten als mest, bestrijdingsmiddelen en energie. Voor MPS-ABC registreren sierteeltkwekers hun verbruik van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, energie, water en afval. Op basis van deze registratie wordt elk kwartaal een milieuscore berekend waarbij MPS-A+ en MPS-A het hoogst haalbare zijn. Kwekers met een A+ of A score kunnen met dit certificaat aantonen dat ze milieubewust kweken.

Het Groen Gekeurd boeket wordt persoonlijk door de lokale Fleurop vakbloemist samengesteld met de mooiste MPS-A+ en MPS-A bloemen die op dat moment beschikbaar zijn. Bestel hier het Groen Gekeurd boeket.

Wil je ons meest duurzame boeket bestellen?

Ga dan voor Fleurop Groen Gekeurd

MPS-ABC milieuscore

Op basis van registratie wordt elk kwartaal een milieuscore berekend. In totaal zijn er 110 punten te behalen. Na dertien aaneengesloten periodes te hebben geregistreerd, wordt tijdens een bedrijfsaudit bij een kweker de registratie gecontroleerd en stelt een onafhankelijke certificerende instelling de certificering vast

Kwalificatie MPS-A+: ten minste 90 punten en drie aanvullende eisen*
Kwalificatie MPS-A: 70 tot en met 110 punten
Kwalificatie MPS-B: 55 tot en met 69,9 punten
Kwalificatie MPS-C: 10 tot en met 54,9 punten

*MPS-A+ is een kwalificatie voor koplopers met de beste milieuprestaties. De score van koplopers is ten minste 90 punten. Daarnaast behaalt het bedrijf op gewasbescherming 85 procent van de score en op meststoffen en energie 75 procent van de score.

Wist je dat alle Fleurop bloemisten duurzaam gecertificeerd zijn?

Alle Fleurop vakbloemisten zijn duurzaam gecertificeerd en beschikken over het onafhankelijke keurmerk ‘Barometer Duurzame Bloemist’. Door te voldoen aan het keurmerk ‘Barometer Duurzame Bloemist’ stelt Fleurop strenge eisen aan onder meer de inkoop van bloemen en planten, milieuvriendelijkere verpakkingsmaterialen en duurzamere schoonmaakmiddelen.

Lees meer over onze duurzame bloemisten

Meestgestelde vragen