Fleurop Flowerhacks

Altijd al benieuwd geweest hoe je het beste voor jouw bloemen kunt zorgen of wat je juist niet moet doen? Via onze Fleurop Flowerhacks video's vertellen we er alles over! 📚🎥

Zo schik je zelf jouw boeket als een echte pro!

Haal je regelmatig verse snijbloemen bij de lokale Fleurop bloemist? Dan ben je vast benieuwd hoe je deze mooi in de vaas kunt zetten.

In deze video laten we je zien hoe je dit het beste kunt doen. Je hoeft dan alleen zelf nog jouw favoriete bloemen te kiezen. Succes! 

Gebruik je een schaar of mesje voor bloemstelen?

Een van de meest gestelde vragen als het gaat over het schuin afsnijden van de stelen. Via onderstaande video zie je eenvoudig wanneer én waarom je een snoeischaar of keukenmesje kunt gebruiken. Vergeet je nooit meer! ✂️

Zo kies je de juiste vaas voor jouw boeket 

Bloemen worden blij van een goede, passende vaas. Met déze tip kies jij altijd de juiste vaas voor jouw boeket.

Waarom moet je bloemen schuin afsnijden?

Weet jij waarom je bloemen schuin moet afsnijden? Wij laten het graag aan je zien. Zoals in de video te zien, komt een platte steel op de bodem te staan. Daardoor nemen de bloemen slechter water en voeding op. Door de stelen schuin af te snijden, kunnen ze het water en voeding beter opnemen. 💧

Warm water voor jouw hortensia in vaas!

Warm water gebruiken? Hortensi-JA! Door de houten steel nemen ze voeding beter op in warm water. Nóg langer van ze genieten? Vul na 4 weken geen water meer bij, zodat ze prachtig indrogen op de vaas. Het indrogen lukt het beste in het najaar.

P.s. Deze tips gelden ook voor sneeuwballen en zonnebloemen. 🌻

Nog langer genieten van je gladiolen!

Alle bloemen van jouw gladiool mooi laten uitkomen? Wanneer je het bovenste topje niet verwijdert, gaan vaak alleen de onderste knoppen open. Het bovenste bloemtopje eruit halen voorkomt dat de steel te zwaar wordt, waardoor de gladiool kan knappen.

 Vooral heel leuk: de bloemen komen ook nog eens beter uit!

Leuke DIY tip: mooie kerstdecoratie met bloemen

Zin in een leuke DIY voor Kerst? Met wat kerstballen en een paar mooie bloemen maak je zelf een feestelijk kerststuk. 

Laat je inspireren! 🎄

 

Hoe fotografeer je een boeket?

Kleurrijke boeketten zijn geknipt voor prachtige foto’s! In deze video laten we zien hoe je een boeket mooi op de foto zet. 

Is het gelukt en ben je trots op het resultaat, vergeet ons dan vooral niet te taggen op social: @fleurop_nl. Vinden we leuk! 👍

 

Zet jouw bloemen niet naast de fruitmand!

Wist jij al dat je bloemen het beste niet naast een fruitschaal kunt zetten? Fruit, en met name bananen, stoten ethyleengas uit. Hierdoor verwelken bloemen eerder en dat wil je niet.

Geef jouw boeket - of fruitschaal- daarom snel een ander plekje! 🍎🍌🍉

 

 

Zo voorkom je dat bloemen omvallen in de vaas

Vallen de bloemen niet mooi in de vaas? Maak dan een raster van plakband en de bloemen staan perfect in jouw vaas.

Doordat het plakband transparant is, valt dit nauwelijks op. Er is niets wat plakband niet kan fixen!

Gaan jouw tulpen hangen in de vaas?

Wanneer je tulpen hebt gekocht of ontvangen dan wil je daar volop van genieten. Tulpen kunnen van nature wat gaan hangen in de vaas. De ene vindt het niet erg, de ander zoekt hiervoor een oplossing. En deze delen wij in onze flowerhack. Bekijk 'm nu!

 

 

Leuke DIY video voor Pasen! 🐰

Ben je op zoek naar leuke inspiratie voor Pasen? Dan is deze DIY tip echt iets voor jou. We laten in deze video zien hoe je heel eenvoudig jouw boeket helemaal in de paassfeer kunt brengen! Ook een leuke tip om te doen met kleine kinderen. Succes gegarandeerd. 

Fijne paasdagen!

 

 

Laat je de verpakking om een boeket zitten?

De verpakking om jouw boeket is er om de bloemen te beschermen tijdens het vervoer. Weersinvloeden zoals wind en regen en het transport kunnen bloemen mogelijk beschadigen, daarom worden alle boeketten voorzien van een verpakking. 


Naast dat het de bloemen beschermd, maakt het een boeket extra feestelijk. We krijgen regelmatig de vraag of je de verpakking om het boeket kunt laten zitten of deze eraf moet halen. Het antwoord is: er afhalen. In de video laten we zien waarom!

Zo maak je jouw vaas duurzaam schoon

Via de video hiernaast laten we zien hoe je jouw vaas op duurzame wijze schoonmaakt.

Wil je meer weten over het schoonmaken van een vaas? Bekijk dan onze blog: Zo maak je een vaas schoon!🌷✨​

 

 

Laat je een touwtje wel of niet om jouw boeket in de vaas? 

 We ontvangen regelmatig de vraag of een boeket met of zonder touwtje in de vaas gezet moet worden. Natuurlijk ben je hier helemaal vrij in, maar wij adviseren het touwtje er toch af te halen. Het klopt dat het boeket dan uit elkaar kan vallen, om dit te voorkomen is het beter een goede vaas te kiezen, waarbij de hals van de vaas niet te breed is. 

Het touwtje erom laten kan ervoor zorgen dat er sneller schimmelvorming ontstaat tussen de stelen en het touw. Dat wil je natuurlijk niet! 

 

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste flowerhacks? Volg ons dan via instagram! Vinden we leuk! 😍

Bekijk onze bestsellers:


Altijd met liefde samengesteld door de lokale Fleurop bloemist