Bestel nu een boeket

Pioenrozen

De prachtige pioenroos is een ware favoriet

Pioenroos

Bij velen favoriet: de pioenroos. Deze prachtige en indrukwekkende seizoensbloem is erg indrukwekkend dankzij haar vele blaadjes en heerlijke, subtiele geur. De pioenroos staat in het teken van liefde, geluk, gezondheid, voorspoed en bloeiende romantiek. Een geliefde bloem voor in elk boeket. Perfect om de liefde te vieren, maar ook om iemand een voorspoedig herstel te wensen. Met een pioenroos in een boeket laat je de ontvanger gegarandeerd stralen en zich bijzonder voelen.

De pioenroos, ook bekend als de Paeonia, is een ware favoriet en wordt ook wel gezien als de koningin onder de bloemen. De pioenroos kenmerkt zich door haar scala aan kleuren en subtiele geur. De bloem staat symbool voor rijkdom, voorspoed en geluk en de pioen wordt geassocieerd met liefde en trouw.

Wanneer zijn pioenrozen beschikbaar?

We krijgen vaak de vraag wanneer pioenrozen beschikbaar zijn. Deze bloem is alleen zo verrassend, dat zelfs de beschikbaarheid een verrassing is. Dit is namelijk afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij een warm voorjaar zijn pioenboeketten vanaf april al beschikbaar (yes!). Bij een kouder voorjaar is het wat langer wachten en zal de bloem pas goed beschikbaar komen in mei. Maar deze bloem is zo bijzonder, dat ze het wachten meer dan waard is! Wees er echter wel snel bij, want de pioenrozen zijn slechts twee tot drie maanden per jaar echt goed beschikbaar. Twijfel dus niet en bestel snel jouw pioenenboeket bij Fleurop.

Pioenen in jouw Moederdagboeket

Omdat de pioenroos zo populair en herkenbaar is, is deze bloem erg gewild om te geven als Moederdagcadeau. Moederdag wordt in Nederland altijd gevierd op de 2e zondag van mei en vaak zijn de pioenboeketten dan ook beschikbaar. Daarmee is het gelijk de tip om jouw moeder te verrassen met een pioenboeket voor Moederdag! Bij Fleurop vind je altijd de mooiste boeketten. Met veel liefde, zorg en passie samengesteld door de lokale vakbloemist. Rondom Moederdag hebben wij ook prachtige pioenboeketten in het assortiment. Laat je verrassen en verwen jouw moeder op Moederdag met een prachtig pioenenboeket.

Soorten pioenen

De pioenroos is een weelderige, indrukwekkende en vooral erg mooie bloem. Een absolute favoriet bij veel mensen. En wist je dat er meer dan dertig verschillende soorten pioenen zijn? Wij laten je graag kennismaken met de drie meest populaire:

  1. De meest bekende pioen is de Sarah Bernhardt, vernoemd naar de beroemde Franse actrice. Een elegante, grote bloem in rozetinten met een opvallende geur. Een geliefde pioen om in een boeket te verwerken.
  2. De Pioenroos Coral Charm is, zoals de naam al zegt, een echte charmeur. Deze prachtige pioenroos verandert namelijk van kleur naarmate de bloei vordert. Van  oze/wit naar perzik om vervolgens weer crèmekleurig te worden. Hoe bijzonder is dat!
  3. Bowl of Beauty is een uniek soortje. Deze pioenroos heeft namelijk helderwitte binnenbladen en opvallende felroze buitenste bloembladen. Een prachtige bloem die ieders hart sneller doet kloppen.

Pioenrozen kopen

Leuk dat je iemand wilt verrassen met een boeket vol pioenrozen! Als de pioenrozen beschikbaar zijn, bestel je op werkdagen voor 14:00uur en op zaterdag voor 12:00u om het dezelfde dag nog te laten bezorgen door jouw lokale Fleurop bloemist.