Kawachi Fuji garden

De afbeeldingen van deze trekpleister gaan jaarlijks de hele wereld over. De Japanse tuin in de stad Kitakyushu trekt veel publiek door de bekende bogen waar de wisteria’s in paarse, blauwe en witte kleuren te zien zijn. Ontdek hier waarom dit park met de prachtige houtige slingerplanten in Japan zoveel bezoekers trekt.

Wat maakt de Kawachi Fuji Garden bijzonder?

Wanneer je de foto’s van deze locatie bekijkt begrijp je waarom de tuin door CNN is opgenomen in de lijst van 36 mooiste plekken om te bezoeken in Japan.

Deze tuin staat ook wel bekent om de bloementunnels. Er bloeien twee prachtige tunnels van elk ongeveer 100 meter met wel 22 verschillende soorten blauweregen. De tuin is een spektakel voor alle zintuigen. Door de grote hoeveelheid blauweregen zie je eindeloos veel paarse, roze en witte kleuren en ook de geur van de bloem is aangenaam.

 

Niet alleen de bloemenzee is bijzonder om te zien, ook zijn er bomen te bewonderen die meer dan 150 jaar oud zijn. De oude bomen zijn op een bijzondere wijze opgesteld, waardoor je het gevoel krijgt door een tunnel van bloemen te lopen. Leuk om te weten en om op te letten als je een bezoek brengt aan de Kawachi Wisteria Garden is dat de takken van de Japanse blauweregen (wisteria Floribunda) rechtsom met de klok mee draaien. 

Oase van rust

Gezegd wordt dat wanneer je door de tunnel loopt je een oase van rust ervaart. Meters voor je uit zie je alleen de prachtige bloemen in blauwpaarse kleuren en schijnen de zonnestralen door de kleine openingen. Van alleen het idee droom je toch al weg?

Garden bezoeken

Het beste moment om een bezoek te brengen is in april en mei en in november tot begin december. Dit is het moment waarop de Wisteria het sterkst bloeit. Maar ook in de herfstperiode kan je hier mooie herfstplaatjes maken. In welke periode je ook gaat, zorg ervoor dat je een camera meeneemt om dit tafereel zelf vast te leggen.

Door de enorme populariteit en aantrekking van bezoekers van over de hele wereld is het nodig om voorafgaande aan het bezoek een bezoektijd te reserveren. De kosten van het bezoek zijn afhankelijk van het seizoen, waarin je een bezoek wil brengen aan de tuin.

Ashikaga Flower park

De Kawachi Wisteria Garden is niet het enige park in Japan waar je deze kleurrijke hangbloemen kan bewonderen. Ook in het Ashikaga Flower park kun je van deze bijzondere omgeving genieten. Wil je dit park bezoeken? Dan adviseren we ook om vooraf kaartjes te kopen.

Planten voor Japanse tuin

Wil je zelf Japanse invloeden in je eigen tuin aanbrengen? Dan mag de wisteria niet ontbreken. Door de snelle groei van deze plant waan je je al snel in een Japanse tuin en maak je van je eigen tuin een kleine Kawachi Fuji garden. Ook de blauwe hortensia, waterlelie en rhododendron horen thuis in een Japanse tuin!

We begrijpen helemaal dat je na het zien van deze beelden ook thuis wil genieten van paarse bloemen. Dit kan met onze boeketten waanzinnig wit, prachtig paars en de orchidee.