leestijd: 3 minuten 

Alle informatie over de Agapanthus:

We snappen dat je graag meer te weten wilt komen over deze gave plant! De Agapanthus doet het goed als terras- en balkonplant, maar kan ook prima in de tuin worden gepoot.

Met de Agapanthus breng je op een natuurlijke manier hoogteverschil aan in je tuin, want deze plant bereikt snel een hoogte tot wel één meter. In de bloeitijd van juli tot augustus word je getrakteerd op prachtige bloemen, waar vaak wel meer dan 50 bloemen aanhangen. Dat maakt deze plant ook zo populair!

Omdat er veel te vertellen is, hebben we hieronder de inhoudsopgave toegevoegd:

Hoe verzorg je de Agapanthus / Afrikaanse lelie?

De Agapanthus, ook wel bekend als de Afrikaanse lelie, is niet de moeilijkste in de verzorging. De lelie die in de volle grond is gepoot vraagt niet veel verzorging. De plant heeft voeding nodig om bloemen te produceren. Geef daarom in de groeiperiode één keer voor de bloei en één keer na de bloei extra kunstmest. Wanneer de plant op een voedselarme grond staat adviseren we ook om tijdens de bloeiperiode extra kunstmest te strooien.

Heb je de lelie in een pot gepoot? Dan adviseren we extra te bemesten, wanneer de eerste bladknopen te zien zijn. Ook is het goed om de plant vanaf dit moment één keer per week extra water te geven, wanneer de plant op het balkon staat is dit vooral belangrijk. Let er wel op dat de plant niet houdt van natte voeten. Daarom adviseren we gebruik te maken van een bloempot met drainage gat of hydrokorrels, zodat het overtollige water weg kan.

De soorten Agapanthus

Er zijn verschillende soorten Agapanthus beschikbaar. Voor deze pagina hebben we de verdeling gemaakt op basis van bladhoudende Agapanthus en bladverliezende Agapanthus soorten. Laat je inspireren: