Zo maak je jouw vaas duurzaam schoon

Altijd al willen weten hoe je jouw vaas (duurzaam!) schoonmaakt? Via deze blog leggen we uit hoe je dit het beste kunt doen. Want met een schone vaas geniet je nog langer van jouw boeket!

Hoe maak je een vaas (duurzaam) schoon?

Een schone vaas zorgt ervoor dat je nog langer van jouw bloemen kunt genieten. We delen graag de stappen om een vaas (duurzaam) schoon te maken, kun je de volgende stappen volgen:
 
Stap 1: spoel de vaas grondig om
Vaak wordt een vaas vuil weggezet. Je begint dus met het grondig omspoelen van de vaas om eventuele resten of vuil te verwijderen.
 
Stap 2: gebruik duurzaam schoonmaakmiddel
We adviseren om een duurzaam afwasmiddel te gebruiken om de vaas mee schoon te maken. Vul hiervoor de vaas met een laagje warm water en voeg een duurzaam schoonmaakmiddel toe (zie onderstaande video)

Tip: Zo maak je jouw vaas duurzaam schoon

In deze video zie je welke duurzame schoonmaakmiddelen je kunt gebruiken om jouw vaas schoon te maken. 

 

Stap 3: gebruik een zachte borstel of schuursponsje

Gebruik een zachte borstel of schuursponsje, om de binnenkant van de vaas helemaal schoon te schrobben. Let er wel op dat je alle oppervlakken bereikt, inclusief de bodem en de hals van de vaas. Deze worden snel vergeten!

Stap 4: spoel de vaas na met warm water

Met deze stap spoel je de vaas nog eens goed na met warm water. Hiermee kun je alle zeepresten verwijderen. Om hardnekkige vlekken of aanslag te verwijderen, kun je een mengsel van witte azijn en water gebruiken. Vul de vaas met een oplossing van gelijke delen azijn en water en laat het een paar uur inweken. Spoel de vaas daarna grondig af met warm water.
 

Stap 5: tip voor extra glans

Voor extra glans kun je een oplossing van citroensap en water gebruiken. Vul de vaas met een mengsel van water en het sap van een halve citroen. Laat het een paar minuten inweken en spoel vervolgens grondig af met warm water. Droog de vaas af met een schone, zachte doek voordat je hem opbergt of gebruikt.

Stap 6: ververs het water na 2-3 dagen

Om nog langer van bloemen te genieten adviseren we om de 2 tot 3 dagen het water te verversen. Is het water erg vuil geworden, maak de vaas dan even schoon met een schoonmaakmiddel en vul daarna de vaas tot minimaal 2/3. Zo hebben jouw bloemen voldoende water tot hun beschikking.

Stap 7: maak de vaas na gebruik schoon

Zoals eerder aangegeven wordt deze stap vaak overgeslagen. Toch adviseren we om jouw vaas schoon weg te zetten. Net als bij een bord, wil je iets dat vuil is zo snel mogelijk schoonmaken om te voorkomen dat de vuilresten moeilijk te verwijderen zijn. Zet daarom jouw vaas netjes schoon weg, daar zul je blij mee zijn als je (binnenkort) weer mooie bloemen krijgt! Thank us later 💚💙

Belangrijk om rekening mee te houden:

Het is belangrijk om op te merken dat sommige vazen specifieke zorgvereisten kunnen hebben, afhankelijk van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant raadpleegt als je een vaas hebt met speciale reinigingsbehoeften.