Verzorging van de monnikskap:

Zoals hierboven aangegeven is de monnikskap dus giftig. Dat neemt niet weg dat deze prachtige plant geweldig tot haar recht komt in een grote border. We geven graag tips hoe je de monnikskap in jouw tuin kunt zaaien en onderhouden.

Wanneer moet je monnikskap zaaien?

De monnikskap heeft eerst een koude periode nodig, zodat ze in het voorjaar goed kunnen ontkiemen. We adviseren dan ook om omstreeks oktober de zaadjes te zaaien. Geef de zaadjes wel te ruimte, deze plant kan namelijk tot wel 125cm hoog worden.

Wanneer moet je de monnikskap snoeien?

De monnikskap is een vaste plant, maar om optimaal van de groei te kunnen genieten, kun je de plant in het voorjaar terug snoeien. Daarna komen ze snel weer tot groei, waardoor je in de zomer getrakteerd zult worden op mooie bloemen.

Geef ook regelmatig wat voeding, daar houdt deze plant zeker van!

Wat is de beste standplaats voor de monnikskap?

Hoewel de monnikskap een echte zomerbloeier is, kun je deze plant het beste planten in halfzon/schaduw of een schaduw plek. De plant is gelukkig de moeilijkste niet, waardoor je deze kunt planten in alle tuinsoorten. 

Dankzij de opvallende diepblauwe kleur is deze plant goed te combineren met andere bloemen. Hierdoor ontstaat al snel een prachtig contrast.

Houd er bij de standplaats wel rekening mee dat de plant zeer giftig is, zorg dat deze wat verder in de border staat en je er niet snel tegenaan loopt. Zelfs een lichte aanraking kan al voor vergiftiging zorgen. Hoewel de plant dus erg mooi is, is het wel goed om extra voorzichtig te zijn.