Anthurium

De anthurium behoort tot de plantensoort en is als exotische plant erg geliefd in elke woonkamer of je nu kiest voor modern of klassiek, de anthurium hoort erbij.

Kenmerken van de anthurium

De anthurium wordt ook wel de Flamingoplant genoemd om zijn exotische vorm. De kolf of vinger in het midden bestaat uit allemaal hele kleine bloemen of bolletjes en worden beschermd door een groot felgekleurd schutblad. De anthurium behoort tot dezelfde familie als de calla, namelijk de Araceae-familie, ook wel de aronskelkachtigen. Niet zo gek ook, want de calla en de anthurium lijken qua uiterlijk veel op elkaar door hun opvallende vorm.

Symboliek van de anthurium

De naam anthurium stamt uit de Griekse oudheid en betekent ‘bloei’ en ‘staart’ en slaat op de bijzondere bloeiwijze van de anthurium die gezien wordt als een exotische schoonheid. Je ziet de anthurium dan ook veel terug in mooie bloemstukken voor bijvoorbeeld een bruiloft.

Geschiedenis en oorsprong

De oorsprong van de anthurium ligt in Colombia en werd ontdekt door de Franse botanicus Eduard André. Hij nam de bloem mee naar Frankrijk en via deze botanicus werd de plant ook in Europa bekend. De anthurium komt nog altijd veel voor in landen als Brazilië, Peru, Venezuela en Colombia waar de plant in de natuur groeit.