Verzorgingsadvies

Een boeket langer mooi houden kun je gemakkelijk zelf beïnvloeden, met eenvoudige verzorgingstips. Die wij graag met je delen. Je krijgt 6 verzorgingstips, waardoor je optimaal kunt genieten van het boeket!

Verzorgingsadvies-Fleurop

#1 Het boeket veilig op bestemming!

Een boeket wordt bezorgd in een luxe, maar duurzame verpakking. Hiermee worden de bloemen extra beschermd. Haal je zelf een boeket bij de lokale bloemist, dan wordt het boeket ook zorgvuldig ingepakt. Hiermee voorkom je beschadigingen aan het prachtige boeket. Ook bescherm je op deze manier het boeket tegen warmte of kou. 

#2 Hakken, knippen of snijden?

Verzorg je boeket met liefde. Ga de stelen niet hakken, maar snijd ze schuin af met een scherp mesje. Dit zorgt ervoor dat de bloemen voldoende water kunnen opnemen. Wanneer je gaat hakken of knippen splijt de stengel en gebeurt het tegenovergestelde. Je bloemen drogen uit. Doe dit ook als de bloemist ze al schuin heeft afgesneden, omdat op weg naar huis de stelen weer kunnen uitdrogen. Hierdoor zullen de bloemen minder water opnemen.


Hoe snijd je bloemen schuin af?

Via onze socials delen we graag onze flowerhacks zodat je nog langer van jouw bloemen kunt genieten. Zoals hierboven toegelicht adviseren we om de stelen met een scherp mesje schuin af te snijden. 

Via de video hiernaast kun je zien hoe je dit moet doen! 🌸

Tip: snijd om de 3 tot 4 dagen weer een stukje van de steel af. Zo blijft het boeket langer staan en kan je er nog langer van genieten. Maak de vaas ook direct schoon!

Gaan rozen na een paar dagen al 'hangen'? Dan krijgen ze te weinig water. Snijd de steel nog eens goed schuin af, zodat ze voldoende water kunnen opnemen. De roos zal snel weer prachtig bloeien.

Tips schuin afsnijden

#3 Let op de blaadjes! 

Verwijder al het blad dat onder water komt te staan. Dit doe je omdat de bladeren anders kunnen gaan rotten. Ook kunnen bloemen niet goed tegen de bacteriën die dan in het water komen.

#4 Een passende en schone vaas

Zorg voor een goede start voor het nieuwe boeket. Met een schone vaas voorkom je dat er meteen bacteriën bij de bloemen komen. Ook vindt jouw boeket het fijn om genoeg ruimte te hebben. Prop de stelen dus niet op elkaar, maar zorg voor een passende vaas, waarin voldoende ruimte is.

Tip: Kies bij voorkeur voor een glazen vaas. Bacteriën hebben hierin minder kans om zich te hechten.

#5 Snel het water in

Wanneer je met verse bloemen thuiskomt of het boeket net is bezorgd, is het belangrijk dat de bloemen zo snel mogelijk in een vaas worden gezet. Het beste is om dit te doen met koud kraanwater en de juiste hoeveelheid snijbloemenvoeding. Er zit altijd een zakje snijbloemenvoeding bij de Fleurop boeketten. Voeg deze altijd toe en kijk op de verpakking wat de juiste verhouding is. Nu is het tijd om te genieten van het prachtige boeket.

Tip: Gebruik de meegeleverde snijbloemvoeding of vraag erna bij de bloemist. De voeding houdt het boeket tot 60% langer mooi! 

Flowerhack: deze bloemen kun je beter in warm water zetten

Wist je dat je hortensia's, sneeuwballen en zonnebloemen het beste in warm water kunt zetten bij het neerzetten en verversen? 

Bekijk deze tip hier: warm water bloemen

Bloemen-op-warm-water-zetten

#6 Zoek een goed plekje uit

Je wilt natuurlijk dat de bloemen zo lang mogelijk blijven staan. Maar hoe doe je dat? Zorg ervoor dat je de volgende locaties vermijdt. De bloemen worden er namelijk niet beter op als je ze op de tocht of bij de verwarming plaatst. Hierdoor verdampen ze meer vocht dan dat ze opnemen. Ook naast de fruitschaal is niet de beste plaats voor bloemen. Dit omdat fruit ethyleengas produceert. Wat ervoor zorgt dat bloemen snel ouder worden.

Geniet van de bloemen!

Tips-boeket-verzorgen

Bestel je boeket

Met onze verzorgingstips geniet je nog langer van onze bloemen. Je hoeft nu alleen nog zelf een mooi boeket uit te kiezen en volop te genieten. Ga je voor een seizoensboeket of een van onze bestsellers?

Succes!