Bloemstukken, terug van weggeweest!

De juiste bloemkeuze in combinatie met moderne styling, zorgen dat onze bloemstukken echt gezien mogen worden.

Wat is een bloemstuk?

Een bloemstuk wordt samengesteld op basis van snijbloemen. Vaak wordt als basis een pot of bord gebruikt, waar vervolgens steekschuim (oasis) in of opgelegd wordt. De bloemist voegt naar eigen kunde en smaak vervolgens verschillende snijbloemen toe, om het tot een mooi geheel te krijgen.

Vaak wordt afgevraagd of dit wel mooi blijft, maar door het steekschuim vochtig te houden, krijgen de bloemen voldoende water binnen en kun je er afhankelijk van de bloemkeuze vaak een week van genieten.
Hierbij moet wel gezegd worden dat het steekschuim om de dag extra water moet krijgen, zodat de bloemen niet alsnog uitdrogen.

Soorten bloemstukken

Vaak wordt bij een bloemstuk gedacht aan een tafel- of toonbank stuk. Maar er zijn verschillende soorten bloemstukken verkrijgbaar.

  • Corsage: Deze worden door bruiloftsgasten, veelal de daggasten, gedragen. Een corsage wordt van oorsprong samengesteld op basis van geslacht. Door de vrouwelijke gasten worden de corsages links gedragen en met het steeltje schuin omhoog. De mannen dragen de corsage ook links, maar dan met een steeltje naar beneden. Net als een klein boeketje als het ware.
  • Krans: Heb je je wel eens afgevraagd hoe een bloemstuk in krans gemaakt wordt? Hiervoor zijn als basis verschillende kransformaten in steekschuim beschikbaar. Ook kransen bij herdenkingen worden op deze manier gemaakt. 
  • Rouwstuk: wordt voornamelijk gebruikt bij een uitvaart. De vorm van rouwstukken zijn bijvoorbeeld druppel, ovaal, hartvorm of de veel gekozen biedermeier.
  • Kerststuk: al van vroeger uit ken je ze wel. De vrolijke kerststukjes die in veel gezinnen te vinden is. Het voordeel van een kerststuk is dat deze lange tijd meegaat en vanwege de hoogte prima op de tafel kan blijven staan. 

 

Terug van weggeweest

Waar vroeger vaak gekozen werd voor bloemstukken, is dit een periode minder geweest. Bloemstukken werden als traditioneel beschouwd en werden hiermee minder populair. Heel begrijpelijk, alleen met de juiste pot en bloemkeuze, kun je met een mooi bloemstuk een onvergetelijke indruk maken!

Je kunt kiezen voor bloemstukken in zakelijke ruimten zoals de ontvangsthal, balie van de receptie, beurs of evenement om bezoekers een warm welkom te heten. Het voordeel van een bloemstuk, is dat je een grote ruimte hiermee goed kan aankleden. Je kunt het namelijk zo groot laten maken als je zelf wilt.

Daarnaast worden bloemstukken ook vaak gebruikt als aankleding bij een feest, bruiloft of een afscheid. Er is geen ander product dan bloemen die emoties en sfeer kunnen bepalen en gelijk een goed gevoel overbrengen. 

Bloemstuk Fleurop

Voor bloemstukken is vrijwel alles mogelijk. We hebben als voorbeeld een vast bloemstuk in onze collectie. We denken hiervoor graag met je mee. Heb je andere wensen als hoogte, pot of kleurstelling, dan kun je dit telefonisch met ons bespreken (0900-1501), dan kunnen wij dit verder afstemmen en doorsturen naar onze lokale vakbloemist.

Eén ding is zeker, we zorgen voor een onvergetelijke indruk! 

Bloemstuk met cadeau

Als extra aanvulling, kan in het bestelproces ook een cadeau worden toegevoegd, om de verrassing extra bijzonder te maken. Je kunt kiezen uit een zachte knuffel, witte- of rode wijn, Prosecco of lekkere chocolade.

Bloemstuk laten bezorgen?  

Ieder bloemstuk dat bij Fleurop besteld wordt, wordt door de lokale Fleurop vakbloemist met liefde en zorg samengesteld. Zij zullen ook zorgdragen voor een persoonlijke bezorging.

De bloemen van deze bloemisten komen altijd dagvers van de bloemenveiling, maar met onze tips kun je er nóg langer van het bloemstuk genieten: 

Verzorgingstips voor je bloemstuk  

  • Maak het steekschuim dagelijks nat met water
  • Zet de bloemen niet in de zon 
  • Zorg dat het bloemstuk niet in de tocht staat

Baliestuk zakelijk bestellen:

Mocht je een baliestuk zakelijk willen bestellen, dan is het goed om te weten dat je gratis achteraf kunt betalen met AfterPay. Wanneer je een abonnement wilt afsluiten om wekelijks- of maandelijks een balie- of bloemstuk op locatie te laten bezorgen, dan is het ook mogelijk met een maandfactuur. Heb je hier interesse in of vragen over? Neem dan contact op met Fleurop Zakelijk via: [email protected] of bel met de Klantenservice: 0900- 15 01.

Bloemstuk uitvaart

Wil je een bloemstuk bestellen voor een uitvaart of crematie? Dan kun je kiezen uit verschillende soorten bloemstukken. Je hebt bijvoorbeeld een rouwstuk in de vorm van een krans, Biedermeier (rond), druppel- en hartvorm. Om hiervan een indruk te geven: 

Een bloemstuk voor de uitvaartdienst of crematie worden persoonlijk op de uitvaartlocatie bezorgd door de lokale Fleurop bloemist.  

Voor het bestellen van een rouwstuk kun je het assortiment bekijken via onderstaande button: