Bindvormen rouwbloemen

Bloemen creëren een persoonlijk en liefdevol moment van afscheid. Er zijn verschillende vormen van afscheidsbloemen beschikbaar. Op deze pagina vertellen we de mogelijkheden van deze bindvormen.

Welke bindvormen voor afscheidsbloemen zijn er?

De bindvorm is de manier waarop de afscheidsbloemen zijn gebonden/samengesteld door de bloemist. Er zijn namelijk verschillende bindvormen beschikbaar om de vorm te bepalen. We leggen hieronder uit welke bindvormen er zijn en wat de kenmerken hiervan zijn.

Rond bloemstuk

Zoals de naam al aangeeft, wordt het bloemstuk in een ronde vorm samengesteld. Deze bindwijze staat ook bekend als Biedermeier. Het is mogelijk om meerdere ronde bloemstukken te kiezen en deze vervolgens te verbinden tot een geheel. Vanaf verschillende kanten zijn de bloemen in het ronde bloemstuk goed te zien. 

Beschikbare afmetingen:
Variërend van 25 tot 80 cm.

Rouwboeket

Het rouwboeket wordt op een speciale manier gebonden, waardoor iedere bloem in het liggende boeket goed tot zijn recht komt. Meestal wordt hiervoor een trapsgewijze manier van binden toegepast. 

Beschikbare afmetingen:
S, M, L.

Rouwboeket in vaas

Naast een liggend rouwboeket, kun je ook kiezen voor een rouwboeket in vaas. Seizoensgevoelige of tere bloemen kunnen het best op de vaas geschikt worden. De vaas met het boeket kan bij de kist of op een zuil worden neergezet.

Beschikbare afmetingen:
Klein, middel en groot

 

Ovaal bloemstuk

Een ovaal stuk is een klassiek-moderne bindwijze. Deze bindwijze wordt vaak gekozen omdat de bloemen, zowel compact als luchtig, mooi tot hun recht komen.

De bindwijze kan klassiek worden samengesteld, maar ook in
de zogenoemde plukstijl, waarmee het stuk een moderne uitstraling krijgt. 

Beschikbare afmetingen:
Variërend van 50 tot 100 cm

 

Halve- of hele kistbedekking

Kistbedekking betekent dat de volledige kist half, driekwart of geheel bedekt wordt door het bloem­stuk. Een kistbedekking past goed bij een persoon die hield van bloemen, planten of de natuur. 

In de kistbedekking kunnen ook persoonlijke items of een specifieke bloem-, hout- of plantensoort worden verwerkt.

Beschikbare afmetingen:
Variërend van 110 tot 200 cm

Druppel

Een druppel wordt vaak op de kist gelegd, maar is ook geschikt om naast de kist neer te leggen. Bloemen worden in een houder met vochtige oase gestoken en blijven daardoor langer houdbaar. 

De druppel geeft door zijn eigen­zinnige vorm een andere beleving dan een ronder bloemstuk. 

 Beschikbare afmetingen:
 Variërend van 50 tot 110 cm

 

 

Speciale vorm

Een hart, vlinder of vlieger. Er zijn speciale vormen beschikbaar voor een persoonlijk afscheid. Iedere vorm heeft een eigen betekenis. 

Een hartvorm staat symbool voor liefde en een vlinder of vlieger voor jeugdigheid. De speciale vormen zorgen ervoor dat je een bloemstuk kunt laten maken dat past bij de persoon.

Beschikbaarheid:
In verschillende vormen naar wens samen te stellen

Krans vorm

Een bloemstuk in de vorm van een krans wordt vaak gebruikt voor een herdenking of een afscheid. Het is een mooie en symbolische bindvorm die staat voor oneindigheid. 

De krans kan bij, tegen of naast de kist gezet worden. Ook kan een krans op een standaard gezet worden tijdens de afscheidsceremonie of herdenking. 

 Beschikbare afmetingen:
 Variërend van 40 tot 80 cm

Afscheidsbloemen bestellen

Voor het bestellen van de afscheidsbloemen, kun je het hele rouwassortiment van Fleurop bekijken. Heb je wat anders in gedachten, een bepaalde voorkeur voor een bloemsoort of wil je graag een persoonlijk item als een knuffel of voetbal toevoegen aan een bloemstuk, dan is dat uiteraard mogelijk. Dit kun je aangeven in de opmerkingen.

Iedere bestelling met een afscheidsstuk wordt altijd handmatig door ons nagelopen, bij vragen of opmerkingen nemen we persoonlijk contact met je op.