Vamos a Viña del Mar, Chili

Op anderhalf uur gelegen van Santiago en een kwartier van de populaire havenstad Valparaíso vind je in Chili de badplaats Viña del Mar.

Een stukje verder weg, maar even betoverend en bloemig als de Italiaanse Rivièra hebben wij gehoord. Deze stad wordt zelfs liefkozend de Rivièra van Chili genoemd! Naast prachtige stranden en bruisende boulevards staat Viña del Mar dus bekend om bloemen. De badplaats loopt het hele jaar over van bloeiende bloemen en groene parken.

Een populaire plek om de schoonheid van de bloemen te ervaren is Quinta Vergara. Dit prachtige park huist eindeloze kleurrijke bloemen. In het park vind je ook het Palacio Vergara, een prachtig gebouw uit de 19e eeuw dat nu dienst doet als museum.

Kleurrijk Reloj de Flores

Een andere populaire attractie is de kleurrijke Reloj de Flores gelegen aan de voet van de Cerro Castillo. De Cerro Castillo is de hoogste berg in Viña del Mar en biedt een panoramisch uitzicht over de gehele stad plus de oceaan. Ga dus zeker de berg op, al is het alleen maar voor de prachtige bloemen die groeien naast de wandelpaden.

Bloemenmarkt van Viña del Mar

Bezoek als bloemenliefhebber ook zeker de bloemenmarkt van Viña del Mar. Een geweldige plek om te genieten van de lokale sfeer. De markt biedt een grote diversiteit aan bloemen en planten, waaronder veel van de populaire soorten die groeien in de badplaats.

De bougainvillea

De bougainvillea is waarschijnlijk de meest bekende en populairste bloem van Viña del Mar, maar vergeet de jacaranda ook niet. Hoewel de jacaranda niet zo bekend is in Nederland als de bougainvillea, is deze opvallende boom ook kenmerkend voor deze stad.

De jacaranda is een boom met paarse bloemen die in het voorjaar bloeien en over de hele stad te vinden zijn. De bomen worden vaak gebruikt in landschapsarchitectuur en zijn een belangrijk onderdeel van de schoonheid en charme van Viña del Mar. Je leest het, of je nu wandelt door botanische tuinen, geniet van het uitzicht vanaf de Cerro Castillo of de lokale bloemenmarkt verkent, je zult zeker onder de indruk zijn van de prachtige, kleurrijke omgeving die Viña del Mar te bieden heeft.

Staat Viña del Mar al op jouw flower travel list? ✈️📋