Mainau, het Duitse bloemeneiland

Een bloemeneiland in Duitsland? Jazeker! Graag nemen wij je mee naar het eiland Mainau, ook wel bekend als het "Bloemeneiland".

Dit eiland is een populaire toeristische bestemming in het Bodenmeer, Duitsland en staat bekend om prachtige tuinen met een oase aan bloemen en planten van over de hele wereld. Mainau is het hele jaar open voor bezoekers, maar de beste tijd om te bezoeken vinden wij de lente- en zomermaanden, wanneer de bloemen in volle bloei staan.

Het eiland wordt al 150 jaar beheerd door de familie Bernadotte. De sprookjesachtige tuinen zijn verdeeld in verschillende gebieden, ieder met een eigen thema en focus. Zo beginnen wij bij de imposante Rozentuin, waar meer dan 3.000 rozenstruiken van meer dan 1.000 verschillende soorten rozen staan. Kun je je voorstellen dat je hier doorheen loopt wanneer de rozen in bloei staan? De schoonheid van de verschillende kleuren, vormen en geuren van de rozen staan in ieder geval garant voor een Instagrammable dag.

Vlinderhuis Mainau

Mainau heeft ook een vlinderhuis, waar meer dan 1500 vlinders leven. Je kunt door de tropische omgeving wandelen om de vlinders om je heen te zien fladderen. En dan de Italiaanse tuin. Sinaasappel- en citroenbomen, een grote vijver met een fontein, eindeloze planten en mediterrane bloemen. Ook vind je er een kruidentuin, een dahliatuin en een rododendrontuin.
 In de kruidentuin leer je over zeldzame kruiden en specerijen, terwijl de dahliatuin een indrukwekkende weergave van dahliabloemen in een breed scala aan kleuren en maten biedt. De rododendrontuin is een must-see voor liefhebbers van deze majestueuze bloemen. Je kunt er fietsen huren om de tuinen te verkennen, heerlijk wandelend je tijd nemen en zelfs boottochten boeken om om het eiland te varen. Ook is er een paleis, een kasteel en een kerk. Zo haal je ook nog een beetje je geschiedenis op!
Honger gekregen van al deze schoonheid? Op het eiland zijn er ook verschillende restaurants en caf├ęs te vinden. En wat zou een toeristische trekpleister zijn zonder souvenirwinkels? Wij vinden dit eiland een echte must-visit voor iedereen die van bloemen, planten en natuur houdt. Met de prachtige tuinen, groene landschappen en rijke geschiedenis biedt Mainau je sowieso een bijzondere dag.
 Was jij al bekend met dit bloemeneiland? Voor ons was het namelijk een complete verrassing!