De Provence Lavendelvelden

Ben jij, net als wij, fan van de geur van prachtige landschappen, charmante dorpjes en de geur van lavendel? Dan is een bezoek aan de Provence in Frankrijk precies wat je zoekt voor deze zomer.

Lavendelvelden-provence-frankrijk

Lavendelvelden in Frankrijk

Provence is een prachtige regio in het zuiden van Frankrijk met als hoogtepunt de lavendelvelden. Deze indrukwekkende paarse velden strekken zich uit over de heuvels en valleien van de Provence en zorgen voor een adembenemend uitzicht. In de zomerperiode, wanneer de lavendel in volle bloei staat, is het landschap betoverend en de geur van de bloemen onvergetelijk.

De beste tijd om de lavendelvelden te bezoeken is van eind juni tot begin augustus. Dit is de mooiste periode om de levendige kleuren en geuren te ervaren. Om zeker te zijn dat je de lavendelvelden in bloei zal zien kan je het beste eind juni, begin juli naar de Provence reizen. Niet alleen zijn de meeste velden in deze periode in bloei, maar je vermijdt zo ook het hoogseizoen. Het kan namelijk flink druk worden.

Vakantietip Provence lavendel

Ook is het de perfecte tijd om te genieten van het warme, zonnige weer in Frankrijk. Er zijn verschillende gebieden in de Provence waar je de prachtige lavendelvelden kunt bewonderen, maar de populairste zijn de regio's rondom Valensole. Hier vind je grote velden, die zich zo ver uitstrekken als het oog kan zien.

Provence-lavendelvelden-tip

Een paar van onze persoonlijke favorieten:

  • Sault: Dit charmante dorpje ligt hoog op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht over de lavendelvelden. Vanuit Sault loopt ook een wandelpad langs de velden. Dit pad is 5 km lang en brengt je langs verschillende lavendelvelden en boerderijen. Ook wordt er jaarlijks een lavendelfeest in Sault gehouden. Bezoek ook zeker de lokale markt en proef de heerlijke lavendelhoning en andere lokale producten. 
  • d’Albion: Plateau d’Albion ligt een stukje ten oosten van Sault en is minder bekend omdat de meeste mensen direct naar Sault trekken. Deze velden zijn minder bekend en dus rustiger waardoor je in alle kalmte door de lavendelvelden wandelt. Ook leuk, in de omliggende dorpen zijn veel winkeltjes te vinden waar lokale producten verkocht worden.
  • Valensole: Dit pittoreske dorpje is omringd door lavendelvelden en is de perfecte plek om te genieten van een ontspannen wandeling of fietstocht door het paarse landschap. De lavendel rondom Valensole wordt al aan het einde van juli geoogst. In de omgeving zijn ook verschillende boerderijen te vinden. Veel boerderijen verkopen eigen lavendelproducten, van oliën tot zeep en lavendelhoning.
  • Plateau de Valensole: Dit uitgestrekte plateau is de thuisbasis van enkele van de grootste lavendelvelden in de regio. Maak een ritje over de kronkelwegen en geniet van de sprookjesachtige uitzichten.
  • Digne: Deze regio is vooral interessant in het eerste weekend van augustus. Er wordt dan een lavendel feest gehouden, een parade van verschillende praalwagens. Een kermis, een vuurwerkshow, livemuziek, dit feestje wil je niet missen. 
    Naast de lavendelvelden staat de Provence ook bekend om zijn heerlijke wijn en puur eten. Tijdens je bezoek aan de regio mag je zeker niet vergeten om te genieten van een glas lokale rosé of een smaakvol Provençaals gerecht in een van de vele gezellige restaurants. 

Wij vinden dat de Provence lavendelvelden een must-see zijn voor iedereen die op zoek is naar een unieke zomer ervaring in Frankrijk. Heb jij al vakantieplannen? En staat Provence op de lijst? Wij zijn benieuwd!