De Italiaanse Bloemenrivièra

De Italiaanse Rivièra, beter bekend als de Bloemenrivièra, is een schitterend stuk kustlijn dat loopt van de Franse grens tot aan Toscane. Kleine, lokale badplaatsjes, kleurrijke architectuur, heerlijk eten en kristalhelder water, je vindt het er allemaal.

Maar wat veel mensen niet weten, is dat de Italiaanse Rivièra ook een paradijs is voor bloemenliefhebbers.

Een van de meest iconische bloemen aan de Italiaanse Rivièra is de bougainville. Deze prachtige plant is overal in de regio te vinden op balkons, binnenplaatsen en tuinen. De bougainvillea gedijen in het warme, zonnige klimaat van de Middellandse Zee, en hun levendige roze en paarse kleuren zijn een hoofdrolspeler van de schoonheid van de Rivièra.

Een andere populaire bloem is de roos. In deze regio worden al eeuwenlang rozen gekweekt en het gebied is thuis voor verschillende rozen tuinen. Van klassiek rode en roze rozen tot meer unieke tinten zoals abrikoos en koraal: rozen zijn een normaal verschijnsel in de tuinen en parken van de Bloemenrivièra.

Lavendelvelden San remo

Lavendel is ook een kenmerkend voor de regio, vooral in de kustplaats San remo. De zoete geur van lavendel vult de lucht door de vele lavendelvelden van San remo en creëert een vredige en rustige sfeer. De bloemen worden ook gebruikt om producten te maken, waaronder zeep, parfums en etherische oliën.

Botanische tuinen Villa Hanbury in Ventimiglia

En als je er toch bent, de botanische tuinen van Villa Hanbury in Ventimiglia zijn een must-see! Hier vind je meer dan 6.000 soorten planten van over de hele wereld, waaronder exotische exemplaren zoals bamboe, cactussen en vetplanten. Avontuurlijk ingesteld? Sla dan zeker Portofino Regional Park niet over. Dit beschermde gebied bestaat uit meer dan 3000 hectare ruige kustlijn en heuvels. 

Ook fijn, de Italiaanse Rivièra biedt tal van mogelijkheden om te genieten van de culinaire hoogstandjes van de regio. Of je nu geniet van een cocktail aan zee of rondsnuffelt tussen de kleurrijke kraampjes op een lokale markt, je zult merken dat de smaken van de Italiaanse Rivièra net zo divers, kleurrijk en levendig zijn als de bloemen. Genieten!