Bloemeneiland Madeira

Een klein bloeiend stukje Portugal midden in de Atlantische Oceaan. Dit prachtige (vakantie) eiland wordt ook wel het bloemeneiland genoemd. Wil jij weten waaraan dit eiland zijn naam te danken heeft? Of wil je inspiratie opdoen voor een prachtige vakantie naar Madeira? Lees snel verder!

Eiland in bloei

De bloemenweelde op het eiland laat zien dat het niet voor niets bloemeneiland wordt genoemd. Door het subtropisch klimaat met de daarbij behoren temperaturen wordt Madeira ook ‘Het eiland van de eeuwige lente genoemd’. Hier kan je volop van genieten in zowel de natuur als vele botanische tuinen. Het subtropische klimaat maakt dat het eiland in de zomermaanden geschikt voor een ideale zonvakantie en zomervakantie.

 

De hoofdstad van het Eiland is Funchal en is gelegen in een baai aan de zuidkust van het eiland. Breng een bezoek aan de hoofdstad, waarbij je de geschiedenis en cultuur van de grootste toeristische plaats van het eiland leert kennen. In de hoofdstad van het eiland is veel te zien en te beleven. Zo zijn er jaarlijks terugkerende evenementen van Carnaval tot het Bloemenfeest en Natuurfestival. Wil je meer weten over evenementen op het eiland? Breng dan een bezoek aan de website Ontdek Madeira

 

Genieten voor de Natuur- & sportliefhebber

Voor de natuurliefhebber is het goed toeven. Je komt al wandelend en fietsend helemaal tot rust terwijl je geniet van de prachtige natuur die Madeira te bieden heeft. In de natuur komen zowel subtropische- als tropische bloemen en planten voor uit alle delen van de wereld. Zo kun je onder andere de orchideeënchrysantenhortensia's en camelia’s bewonderen.

Ook voor sporters is er genoeg te doen op het eiland. Zo zijn er verschillende plekken op het eiland waar gesurft kan worden en ook fietsers kunnen voldoende (klim)kilometers maken.

Bezoektip

Er zijn veel verschillende bezienswaardigheden op Madeira. Wij hebben er alvast 3 voor je op een rijtje gezet.

Laurisilva - Het Laurierbos

Op Madeira is het grootste Laurierbos ter wereld. Een echte bezienswaardigheid die niet voor niets is opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Deze locatie is bijzonder door zijn omvang. Er zijn enkele eeuwenoude bomen en het bos is van groot belang voor de bescherming van de biodiversiteit op het eiland. Wil je de bijzondere plekken van het bos bezoeken dan adviseren we om samen met een gids een wandeling te maken.

Botanical Garden - Jardim Botânico


Mercado Dos Lavradores

Ook de Mercado Dos Lavradores is het bezoeken waard. In deze overdekte markt in het centrum van Funchal word je betoverd door de geuren aan kleuren die op je afkomen. Het doen van boodschappen is nog nooit zo leuk geweest. Op de markt vind je onder andere echte producten van het eiland, waaronder exotisch fruit en regionale specerijen. Daarnaast kun je hier terecht voor groente, vlees en vis en niet geheel onbelangrijk bloemen!

Wist je dat...

  • De bekende voetballer Cristiano Ronaldo in de hoofdstad Funchal. Het vliegveld van het Portugese eiland is vernoemd naar de stervoetballer. Daarnaast vind je in de hoofdstad van het Eiland ook het innovatieve designhotel ‘Hotel Pestana CR7’ en het CR7 museum.
  • De beste reistijd voor een bezoek aan het eiland is tussen vanaf november tot juli. In het voorjaar komt de natuur op het eiland tot bloei en kom je erachter waarom het eiland het bloemeneiland genoemd wordt.