Binnenkijken bij: Natuurlijk Bloemen

Marieke de Ruiter, Fleurop bloemist in het Gelderse Druten, bevindt zich op een unieke locatie. Ze vertelt er meer over..

In het centrum van het Gelderse Druten..

..vind je Natuurlijk Bloemen van Marieke de Ruiter. Een bloemenwinkel, gevestigd in het monumentale “Witte Huys”. Een uniek pand uit de 17e eeuw en volgens eigenaresse Marieke de Ruiter het mooiste gebouw van Druten.

“Sinds 9 jaar ben ik trotse eigenaresse van deze bloemenwinkel. Ik heb de zaak overgenomen van de vorige eigenaren die de winkel zo’n 15 jaar hebben gerund. Daarvoor was dit pand een woonhuis, dat is het altijd geweest. Wat de winkel uniek maakt is de indeling. Het woonhuis is nog in oorspronkelijke staat en bestaat uit 4 kamers, een serre en een grote binderij. Hier zitten alle originele schouwen nog in. Ook het stucwerk is authentiek. Omdat dit een monument is, mag ik niet verbouwen. Dat is overigens ook helemaal niet nodig. De doorstroom is misschien iets minder dan in een ‘gewone’ winkel, maar de ambiance is geweldig. Elke presentatie die ik hier neerzet ademt sfeer!”

Het boeket van Marieke:

“Ik houd van kleur. In dit bonte boeket vind je o.a. gerbera’s, rozen, asters, delphinium, lelies en brem. Wil je zelf zo’n boeket samenstellen? Let er dan op dat je zowel compacte bloemen als de roos en weelderige bloemen zoals de delphinium gebruikt. Door ook in lengte te variëren ontstaat een speels geheel.”

Tip van Marieke: 

“Water is van levensbelang. Dat geldt ook voor bloemen. Zet je bloemen altijd in schoon water in een schone vaas. Ververs het water af en toe en vul het water bij als het op dreigt te raken. Let er op dat er geen bladeren in het water terecht komen. Die zorgen er namelijk voor dat bacteriën kunnen gaan groeien en het water vies wordt.”

Meer interviews lezen? Klik hier