Binnenkijken bij: Renate Bloembindkunst

Renate Jenniskens is Fleurop-bloemist in het Zuid-Hollandse Bleiswijk en vertelt over haar winkel en favoriete boeket.

Haar winkel vind je..

..middenin de charmante dorpsstraat en is gevestigd in een 450 jaar oude, monumentale, boerderij. “Vroeger was hier een houtzagerij met timmerwerkplaats gevestigd. De verschillende kamers van het voorhuis hebben we intact gelaten en getransformeerd tot sfeerkamers.”

“Toen ik tien jaar geleden startte met Renate Bloembindkunst maakten we alleen gebruik van het woonhuis. Inmiddels beschikken we over het volledige pand. Vanuit het voorhuis loop je door de bloembinderij naar het achterhuis waar we een botanische tuin hebben gecreëerd.”

Bloemen en meer

Een bezoek aan de winkel is een ware beleving. Vanwege de locatie én het assortiment. Renate: “Dagelijks koop ik zelf de bloemen in. Ik kijk daarbij naar de kwaliteit en stevigheid van de steel en of de bloemknop de juiste verhouding heeft. De focus ligt op bijzondere bloemen. Natuurlijk verkopen we gerbera’s en tulpen, maar ik kies altijd exclusieve of nieuwe soorten uit. Daarmee onderscheiden we ons van anderen.” Hoewel bloemen de basis van het assortiment vormen, vind je bij Renate ook woonaccessoires, cadeauartikelen, kleding en tassen. Alles gepresenteerd in stijlvolle sfeerkamers.

Het boeket van Renate:

“Onze boeketten zijn vaak bont gekleurd, luchtig en speels geschikt. We plaatsen elke bloem bewust. Zo ook in deze herfstcreatie met onder andere delphinium, physalis, calla’s, gladiolen en bessen. Elke bloem komt hierin tot haar recht. De passie voor het ambacht spat ervan af!”

Tip van Renate: 

“We verkopen onze bloemen als boeketten, maar ook per stuk. Wil je zelf een boeket samenstellen? Denk dan vooraf na over de plek waar je het boeket gaat zetten en de vaas waarin het komt te staan. Ga voor bloemen die daarbij passen, maar denk niet te veel in kaders. Gebruik je creativiteit en kies vooral bloemen die je mooi vindt. Bloemen zijn blijmakers!”

bron fotografie: Bloem&Blad / Michel Claus