Planten is het hele jaar mogelijk

Leuk dat je je aan het voorbereiden bent voor een nieuwe rhododendron. Je zult zien dat je hier zeker geen spijt van krijgt. Maar om op de vraag terug te komen: De rhododendron is vrijwel het hele jaar te planten. Al is het verstandig om dit niet tijdens hevige droogte of vorst te doen (ook voor jezelf een prettige bijkomstigheid).

Wanneer je kiest voor een rhododendron, dan is het goed te weten dat deze het beste bloeit in een zure en kalkvrije grond. Bij voorkeur een mooi plekje met halfschaduw. De plant heeft zon nodig om te groeien, maar zonder schaduw zal de plant sneller uitdrogen.

Zorg dat je bij het planten een groot gat graaft, veel groter dan de kluit van de nieuwe plant is. Vul het gat eerst met grond voor de rhododendron. Grond voor de hortensia mag ook. Daarna kun je de plant er in zetten en voldoende water geven. Zorg ook na het planten dat de plant genoeg water krijgt.
Wil je meerdere rhododendrons planten? Afhankelijk van de soort en grootte bij aanschaf, kunnen er 1 tot 2 planten per m2 geplant worden.

Veel verschillende soorten

De rhododendron heeft net als vele bloemen en planten verschillende soorten en kleuren.

  • De plant is verkrijgbaar in de kleuren: wit, blauw, paars, roze, rood, oranje en geel.
  • De hoogte varieert van 100 cm tot 300 cm
  • Bloeitijd is van april tot juni (afhankelijk van soort!)

Zoals hierboven vermeld staat, varieert de hoogte van de rhododendron. De kleine variant is de dwergrhododendron en de meest bekende is de azalea. Deze staat bekend om de uitbundige bloei.