Alstroemeria

De alstroemeria behoort tot de amaryllisachtigen. De alstroemeria herken je aan haar gedraaide bladeren en felgekleurde bloemen. Ze zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en worden het gehele jaar geteeld en geoogst.

Kenmerken van de alstroemeria

De alstroemeria is een sterke bloem die relatief lang in bloei staat. Ondanks dat de alstroemeria klein is als de bloemen nog in de knop zitten. Wanneer de knoppen uitkomen is de bloem des te uitbundiger! Dankzij de donkere lijntjes op de bloem oogt deze exotisch.

De symbolische betekenis van elk blaadje

Elk bloemblaadje heeft een eigen betekenis: medeleven, geduld, begrip, humor, daadkracht en respect. Deze betekenissen samen staan symbool voor een langdurige vriendschap. Dit is dan ook bij uitstek een geschikte bloem om aan een goede vriend of vriendin te geven. Ook heeft elke kleur nog een aparte betekenis.

Oorsprong van de Alstroemeria

Een andere naam voor de alstroemeria is de incalelie. Deze naam heeft ze te danken aan de oorspronkelijke afkomst: de gebergten van Chili, Brazilië en Peru. Daar werd de alstroemeria in de 18e eeuw ontdekt door Clas Alströmer, een Zweedse onderzoeker.