Droominterieur: restaurants met bloemen

Er zijn restaurants waar het erom draait om gezien te worden en er zijn restaurants die jij gezien moet hebben. Toffe plekken waar niet alleen het eten Instagrammable is en het interieur an sich al picture perfect is.

Restaurant met bloeminterieur 🍲🌺

 Wij zien ze steeds meer opduiken in Nederland: restaurant interieurs waar bloemen en planten de hoofdrol spelen. Tel daar goed eten en fijne cocktails bij op en je hebt een succesformule in ons boekje. Lees snel door en laat je inspireren! 

1. By Ami


Bij deze kleurrijke urban bistro in Rotterdam zijn zelfs de toiletten een tropisch feestje! By Ami draait om beleving vanuit iedere hoek. De expressieve fusion gerechten zijn net zo fotogeniek als de omgeving. De levensgrote InstaWalls zijn inmiddels een herkenbare peiler voor het restaurant en een hit op social media kanalen. Ook mooi, By Ami is niet alleen fijn voor het oog, maar ook voor de wereld. Duurzaamheid staat voorop. De keuken kookt niet op gas en plastic rietjes zal je hier niet zo snel vinden. Een feel good beleving tot in de puntjes verzorgd dus. 

Benieuwd? Bekijk hier de site van: By Ami Rotterdam

2. Ruby Rose


Overweldigend. Dat is het eerste woord wat in ons opkomt als we aan Ruby Rose denken. En dat bedoelen we in de meest positieve zin van het woord! Deze wijn- en eetbar in Utrecht is one of a kind. De gigantische bar, het tofste servies, smaakvolle to share gerechten en sterke cocktails. 

Je weet waar je ons kan vinden als we in Utrecht zijn!

 Leuk feitje, Ruby Rose is gevestigd in een prachtig Jugendstil pand uit 1904. Dit imposante pand werd gebouwd als…bloemenwinkel! En dat zie je zeker terug in het hedendaagse interieur.

Hier vind je meer informatie: Rubi Rose Utrecht

3. Miss Jones


Glamour op en top en zó fotogeniek dat het voelt alsof je niet meer in Nederland bent. Maar niks is minder waar. Eyecatcher Miss Jones is ‘gewoon’ te vinden in Voorburg. Een plek met internationale allure om je een avond te laten verwennen. Het restaurant zit in een hotel, dus je kan de avond zelfs verlengen en de volgende dag, ook bij Miss Jones, een ontbijtje meepakken. 

Het restaurant streeft ernaar om hun gasten te omringen met schoonheid en wijsheid en dat is gelukt. Het menu en de drankjes zijn niet alleen Instagrammable. Je proeft ook de jarenlange ervaring van de keukenbrigade. 

Dé hotspot voor een echt avondje uit! Snel kijken dus: Miss Jones

4. The Streetfood Club


Instant happiness! Dat is wat wij krijgen wanneer we dit pareltje binnen lopen. The Streetfood Club zit zowel in Utrecht als Breda en staat bekend om z’n uitgesproken interieur, heerlijke cocktails en natuurlijk om de toffe street food inspired gerechten. Aziatische en Mexicaanse invloeden wisselen elkaar af. Er zijn salades, bowls, dim sum, empanadas en alsof dat nog niet genoeg is kan je er ook terecht voor een red velvet churros sandwich. 

Snel reserveren dus! Dit kan via: The Streetfood Club

5. Secret Garden


Exotisch, extravagant en een totale belevenis. Het bijzondere Secret Garden concept speelt in op al je zintuigen. De Nikkei-cuisine, waar de Peruaanse keuken en de Japanse samen komen, is een culinaire verrassing. De smaken zijn vernieuwend en elegant. En dan hebben we het nog geeneens over de cocktails! Aan verrassingen voor je smaak palette dus geen tekort, maar het oog wilt ook wat. Ook daarin zal Secret Garden je inspireren. 

Je vindt deze parel in hartje Amsterdam, maar het voelt alsof je totaal afgesloten van de stad een eigen verborgen eiland hebt gevonden. Groen, kunstig, floral, je vindt het allemaal in deze overweldigende hotspot.

Bekijk deze toffe parel via: Secret Garden

6. Mr. Smith's Loft


Omringd door planten, genietend in rieten schommelstoelen of op een prachtig daybed midden in de zaak. Waar denk je nu aan? Wij gokken dat het niet Groningen is, maar dat is toch echt waar deze hotspot gevestigd is. 

Welkom bij Mr. Smith’s loft, waar het eten even inspirerend is als de locatie. Gerechten met namen als Another Day in Paradise, Mykonos Nights en The Candy Shop gaan hand in hand met spicy margarita’s. Zelfs de playlist van Mr. Smith is ontspannend. De perfecte spot voor als de Malediven buiten je budget vallen en je toch wilt genieten van een tropisch avondje uit.

Neem alvast een kijkje via: Mr. Smith's Loft

7. Ter Marsch & Co - Amsterdam NH hotel


De plek die zelfs Rotterdammers naar Amsterdam haalt: Ter Marsch & Co, gevestigd in het NH Collection Amsterdam Flower Market hotel, naast de Bloemenmarkt.

 Jaar na jaar award winnende burgers, de beste friet van Nederland; het iconische Ter Marsch is al jaren on a winning streak. Maar wist je dat in bovenstaande locatie ook een cocktailbar kan vinden? Een overdaad aan bloemen, extravagant Instagrammable interieur, kleurrijke streetfood gerechten, een ruime keuze aan vrolijke cocktails en natuurlijk die eerder genoemde award winnende burgers: klinkt als een goed avondje uit toch? 

Persoonlijke tip: als je een Pornstar Martini fan bent, bestel dan zeker de Tease Me cocktail aan de eiland bar. Naast deze toppers zijn er nog veel meer floral hotspots te vinden in Nederland en komen er ook steeds meer parels bij.

Neem 'n kijkje: Ter Marsch & co

Naast deze toppers zijn er nog veel meer floral hotspots te vinden in Nederland en komen er ook steeds meer parels bij. Kennen jullie nog andere restaurants met een tof floral interieur? Deel ‘t met ons zodat onze to-visit list nog completer wordt.