Bloemen en bruiloften

Liefde, eenheid, toewijding: bruiloften zijn een viering van een (hopelijk) levenslange verbintenis tussen twee individuen. Je bruiloft is één van de mooiste dagen van je leven. Daarom is het belangrijk om jouw eigen stijl door te laten schemeren tijdens deze belangrijke dag.💍🥂

De stijl van jouw bruiloft is namelijk een weerspiegeling van jullie persoonlijkheid, smaak en voorkeur. Maar wat voor bloemen passen daar goed bij? In deze blog helpen we je graag op weg.

Landelijke en rustieke bruiloft

Landelijke bruiloften worden gekenmerkt door een natuurlijk, aards gevoel. Ze worden vaak in de buitenlucht gehouden. Schuren, bossen, wijngaarden zijn geliefde plekken voor deze bruiloft stijl. Houten elementen, touw, jute worden gebruikt voor de versiering. Welke bloemen passen hier goed bij? Wij zeggen wilde bloemen. Vooral zonnebloemen en madeliefjes vinden wij een topmatch. De kleur van de bloemen is net zo belangrijk. Zachte tinten oranje, rood en geel zijn mooie accenten op een rustieke, landelijke bruiloft. Wij zien centerpieces van verse bloemen in weckpotten. En natuurlijk een naked cake.

Sweet and green garden bruiloft

Natuurlijk schoonheid, daar ligt de focus op bij garden weddings. Botanische tuinen, parken of thuis in de tuin voor een extra emotionele laag: deze bruiloften hebben weelderig groen en bloeiende bloemen als natuurlijke versiering. Voor tuin bruiloften raden wij pioenrozen, hortensia’s of rozen aan als floral touch. Vooral belangrijk dat je met verschillende kleuren van de bloemen speelt voor een zacht randje. Denk pastel roze, lichtblauw, zachte tinten groen. Voor jouw centerpieces zien wij hoge, elegante vazen en lage arrangementen, allebei weelderig gevuld met gemengde bloemen.

Beach bruiloften

Bruiloften op het strand zijn ontspannen, overwegend wit en belichamen de schoonheid van de natuur. De zee als achtergrond van jullie ja-woord blijft een betoverend uitzicht. Deze bruiloften hebben dan ook minder nodig qua versiering. Een paar gedrapeerde witte, lichte doeken zijn vaak al sterk genoeg voor de backdrop. De schoonheid zit in de eenvoud: less is more. Bloemen zijn ideaal voor een extra kleuraccent. Voor een strandhuwelijk zijn orchideeën, paradijsvogelbloemen en tropische bloemen in de kleuren blauw, groen en geel perfect. 

Voor centerpieces vinden wij het gebruik van natuurlijke elementen zoals schelpen en drijfhout prachtig. Hoge glazen vazen ​​gevuld met bloemen in levendige tinten zijn mooi om het serene wit uit te balanceren.

Elegant vintage

Een vleugje nostalgie en elegante, tijdloze details: vintage bruiloften worden steeds populairder. Ze worden vaak gehouden op historische, statige locaties zoals herenhuizen of balzalen. De locatie wordt versierd met veel kanten details, parels en kaarsen. 

Bloemen die het geschikt zijn voor een vintage bruiloft zijn rozen, pioenrozen en hortensia's in zachte, delicate tinten zoals roze, crème en wit. In de centerpieces zien wij zilveren kandelaars, vintage vazen ​​en arrangementen van zacht gekleurde bloemen in verschillende maten en vormen.

Design bruiloft

Design bruiloften zijn strak, verfijnd en bevatten vaak gedurfde elementen. Ze worden gehouden in kunstgalerijen, musea of ​​hotels. Strakke lijnen, metalen accenten en een minimalistisch ontwerp zijn kenmerken van een design wedding. Bloemen die ideaal zijn voor een deze moderne bruiloft zijn orchideeën, calla lelies en vetplanten in de kleuren wit, zwart en zilver. Overweeg voor centerpieces hoge, hoekige vazen met arrangementen van bloemen in 1 dramatische kleur. Zo stylish!

Welke trouwstijl je ook kiest, de juiste bloemen spelen een belangrijke rol bij het creëren van jouw wedding sfeer.

Mocht je ook nog op zoek zijn naar een bruidsboeket voor jouw speciale dag, we got you! Lees snel verder: Bruidsboeket volgens de nieuwste trend!