Kies de gewenste vorm

Vandaag besteld, morgen bezorgd
Betrouwbaar en op tijd geleverd
Persoonlijk en handmatig gecontroleerd
Ruime ervaring met uitvaartcentra

Ronde vorm

Bescheiden

vanaf 125,00
Bloemenkus

vanaf 155,00
Laatste kus

vanaf 175,00
Omhelzing

vanaf 110,00
Rozengeur

vanaf 135,00
Speelse warmte

vanaf 135,00
Veldmist

vanaf 195,00
Zachte lente

vanaf 210,00
Zonnestraal

vanaf 125,00

Biedermeier bloemstuk

Een biedermeier bloemstuk is een rond rouwstuk dat zeer geschikt is voor een mooi en persoonlijk afscheid. De biedermeier staat bekend om zijn eenvoudige en subtiele stijl. Dit ronde rouwstuk is ingetogen, mooi uitgebalanceerd en verkrijgbaar in verschillende stijlen. Van kleurrijk met opvallende bloemen tot warme rouwstukken in zachte pasteltinten of uitgevoerd met witte bloemsoorten. Een biedermeier bloemstuk is door zijn eenvoud en tijdloze schoonheid een zeer geschikte keuze voor een uitvaart of begravenis.

Oorsprong van de biedermeier rouwstuk

Biedermeier is een stijl die ontstond in het begin van de 19e eeuw, voornamelijk in Duitsland en Oostenrijk, en zich snel verspreidde naar andere delen van Europa. Hoewel deze stijl oorspronkelijk gerelateerd was aan kunst en design, heeft het zich in de loop der tijd ook uitgebreid naar andere aspecten van het leven, waaronder rouwuitingen. Biedermeier staat bekend om zijn ingetogen en toch verfijnde esthetiek, wat het tot een passende keuze maakt voor rouwarrangementen en herdenkingsdiensten.

De naam "Biedermeier" is afgeleid van twee Duitse woorden: "bieder", wat eerlijk en deugdzaam betekent, en "Meier", een veelvoorkomende achternaam uit die tijd.

In een biedermeier rouwstuk zie je de elegantie en harmonie terug van de vroegere biedermeier stijl. Een bijzonder mooie ronde vorm en zorgvuldige rangschikking.

Biedermeier of rond rouwstuk bestellen

Een biedermeier bloemstuk of rond rouwstuk is zeer passend voor een mooi, warm en persoonlijk afscheid. Onze duurzame en vakkundige Fleurop bloemisten stellen met liefde de mooiste rouwstukken samen. De biedermeier wordt bezorgd op een locatie naar keuze. Dit kan een kerk, rouwcentrum of crematorium zijn. Je hoeft het rouwstuk dus niet zelf op te halen bij de bloemist. Onze bloemisten zorgen ervoor dat de rouwboeket op het juiste moment worden bezorgd en dat de bloemen op hun mooist zijn.