Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg

Vrolijk Pasen!

Ook Pasen bloemengeschenkdag
Pasen is op weg een echte geschenkdag te worden. Een bloemengeschenkdag wel te verstaan. Eerste en Tweede Paasdag zijn nationale vrije dagen. Veel Nederlanders brengen die door met familie. In veel gevallen wordt het ontbijt gezamenlijk genuttigd aan een in Paasstijl gedekte eettafel. Als dank voor de ontvangst krijgen de gastvrouw en/of –heer een cadeau. De keuze voor bloemen is dan snel gemaakt. Bloemisten kunnen een boeket of arrangement prachtig opmaken met Paasaccessoires. Geel is een veel gekozen kleur, maar wit is ook favoriet.

Paastradities
Er zijn diverse Paastradities bekend. Tot de jaren vijftig verstuurden veel mensen Paaskaarten. Er zijn echter bekendere tradities.
Zo hebben veel gezinnen een Paastak. Bij veel Fleuropbloemisten zijn deze prachtig gekrulde takken verkrijgbaar met leuke bijpassende versieringen, zoals eitjes en kuikentjes. Eieren zoeken die zijn verstopt door de Paashaas is iets wat jonge kinderen graag doen. Zelf Paaseieren beschilderen is voor hen een geliefde activiteit. Het Paasontbijt is ook een veel gevolgde traditie. Dan komen eierengerechten, maar ook Paasstol, roomboter in de vorm van een lam en lekkere broodjes op tafel. Op zo’n mooi gedekte tafel zijn paasboeketten of arrangementen helemaal op hun plaats. Degene die het ontbijt verzorgt kan zelf een boeket of arrangement verzorgen, maar leuker is het natuurlijk om de gastvrouw en/of -heer te bedanken met een vrolijk geel of wit paasboeket of bloemstuk.

Oorsprong Pasen
De verhalen over de oorsprong van Pasen verschillen. Zo zou de oorsprong liggen in lentefeesten die binnen diverse culturen bestaan. Binnen de Christelijke traditie is Pasen een belangrijk feest. Men herdenkt de opstanding van Jezus. Paaseieren zouden een voorchristelijke element zijn dat later in christelijke riten terug kwam. De paashaas zou vanuit opvoedkundig oogpunt zijn intrede hebben gedaan: alleen kinderen die zich goed hadden gedragen, krijgen eieren.

Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten