Op 22 november 2016 bestond Fleurop precies 95 jaar in Nederland. Sinds 1921 brengen we mensen dichter bij elkaar en fleuren we menig interieur op met bloemen. Mensen bezegelen lief en leed met de mooiste boeketten die meer dan 1100 Fleurop bloemisten zorgvuldig samenstellen.

Bloemen per postkaart

Bij een heuglijk moment hoort een bloemetje voor ons Nederlanders. Die traditie gaat heel ver terug. Al sinds 22 november 1921 kunnen mensen bij ons vooraf bloemen bestellen. Destijds begonnen twee bloemisten een samenwerkingsverband, waarbij mensen per postkaart bloemen konden bestellen. Al snel sloten meer bloemisten zich aan, zodat er door heel Nederland bloemen besteld en bezorgd konden worden. Onze coöperatie bloeide op. Vanaf het vroege begin hebben we bij Fleurop met het principe van same-day-delivery talloze mensen verrast met een prachtige bos bloemen, besteld door hun geliefde, familielid of gewoon zomaar door een vriend of vriendin.

Blijk van waardering

Inmiddels horen boeketten niet alleen bij bezoek en heuglijke momenten, maar zijn ze ook een manier om je gevoel te uiten. Michel van Slingerland, marketing- en salesmanager van Fleurop: “Mensen sturen ze om iemand een hart onder de riem te steken, bijvoorbeeld. Of om je waardering te uiten. Dit gebeurt niet alleen met boeketten, maar ook met bloemenbonnen en cadeaus ter aanvulling van het boeket. Denk aan een doosje chocola of een pluchen beertje. Alles wat online besteld wordt voor 14.00 uur, is de volgende dag in huis.”

 

Over Fleurop

Fleurop Interflora Nederland is meer dan 95 jaar (sinds 1921) gespecialiseerd in het verzenden van bloemen, nationaal en internationaal. In Nederland zijn meer dan 1100 bloemisten aangesloten bij de coöperatie en wereldwijd zijn dat er 40.000, verdeeld over ruim 140 landen. Met de rijke geschiedenis en deskundigheid van de organisatie bedient Fleurop dagelijks zowel de particuliere als zakelijke markt. Fleurop werd door het WUA! al viermaal bekroond met een eerste plaats bij de Performance Scan Bloemen (2013, 2014, 2015 en 2016) en won twee keer de titel ‘Beste Website’ bij hetzelfde instituut. De basis van het succes en het sterke merk van Fleurop zijn de waarden: kwaliteit, service (waaronder ‘same-day-delivery’), samenwerking, eerlijkheid (transparante prijsstelling) en passie voor het vak.