Bloemen sieren vandaag de standbeelden van verzetsvrouwen in Haarlem, Heerhugowaard en Leiden. Een ludieke actie van bloemenspecialist Fleurop, die daarmee oproept heldinnen te bedanken op deze Internationale Vrouwendag.

Al sinds 1911 wordt op 8 maart wereldwijd stilgestaan bij de positie van vrouwen in de maatschappij. Het thema van Internationale Vrouwendag 2020 is vrijheid. “Verzetsvrouwen, die tijdens de tweede wereldoorlog voor onze vrijheid hebben gestreden zijn heldinnen bij uitstek”, vertelt Wendy Smit, marketingverantwoordelijke van Fleurop. “Maar je hoeft geen grote daad te verrichten om een heldin te zijn. Met deze actie willen we mensen inspireren heldinnen in de eigen omgeving te bedanken. Internationale Vrouwendag is daar een mooi moment voor.”

#Mijnheldin
Van grote tot kleine daden, iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die zich voor jou heeft ingezet of je uit de brand heeft geholpen. Denk aan de buurvrouw die boodschappen voor je doet als je ziek bent, een goede vriendin die je uit de brand helpt door jouw kinderen uit school te halen of een lerares of collega die jouw talenten weet te vergroten. Doe je dit online en gebruik je daarbij de hashtag #mijnheldin, dan maak je bovendien kans op een schitterend boeket bloemen voor jouw heldin.

Bezorg een goed gevoel
Smit vervolgt: "De actie brengt de essentie van Fleurop in beeld: elkaar een goed gevoel bezorgen. Iets waar onze bloemisten zich dagelijks voor inzetten door de mooiste boeketten te creëren. Op vakkundige wijze leggen zij in elk boeket het gevoel van de gever.”