5 november 2018 – Henk en Ger Schuyl zijn verkozen tot ‘Oppas opa en oma van het jaar’. Het Rotterdamse echtpaar werd tijdens een feestelijk verrassingsmoment flink in de bloemen gezet. Een boeket dat kleinzoon Jero (6) zelf mocht samenstellen.

 

Bekijk hier de video: Jero (6) verrast zijn opa en oma

 

“We zijn compleet verrast”, laat opa Henk weten. “Totaal onverwacht stond mijn zesjarige kleinzoon onder aan de trap van onze portiekwoning met een prachtig boeket. Dat had hij, met een klein beetje hulp van Fleurop-bloemist Sjerp Bloemsierkunst uit Rotterdam, helemaal zelf gemaakt. Van rozen tot gerbera’s, zonnebloemen en een pauwenveer. Het boeket is net als Jero: op-en-top vrolijk. We passen altijd met ontzettend veel plezier op onze kleinkinderen.”

Opa en oma Bus
Dochter Evelyne had haar ouders opgegeven voor de Fleurop-titel ‘Oppas opa en oma van het jaar’. Ze laat weten: “Fantastisch dat ze gewonnen hebben. Natuurlijk verdienen alle opa’s en oma’s het om in het zonnetje gezet te worden, maar die van ons misschien net een beetje meer. Al jaren staan ze dag en nacht voor ons klaar. Ook in moeilijke tijden, zoals tijdens de zwangerschap van mijn eenjarige dochtertje, waarbij ik helaas veel tijd op bed en in het ziekenhuis moest doorbrengen. Jero is helemaal weg van zijn ‘opa en oma Bus’. Mijn vader is chauffeur bij de Rotterdamse amfibiebus. Een ritje maken met opa vindt hij prachtig.” 

 

Oppashelden in de bloemen

Onlangs riep bloemenspecialist Fleurop ouders en kleinkinderen op om oppas-opa’s en -oma’s in de bloemen te zetten. Via de Fleurop-website konden opa’s en oma’s worden opgegeven voor de titel ‘Oppas opa en oma van het jaar’. Een actie in het kader van de herfstvakantie. “Tijdens deze eerste vakantie van het schooljaar past bijna de helft van alle grootouders op de kleinkinderen. En dat oppassen gaat verder dan opletten. Opa’s en oma’s blijken de rots in de branding voor menig gezin. Ze organiseren leuke uitstapjes en draaien tegelijkertijd het huishouden: van wassen tot koken. Met deze actie wilden we ouders en kleinkinderen inspireren om hun grote helden te bedanken. Bezorg ze een goed gevoel”, aldus Jeroen de Zwart, algemeen directeur van Fleurop.