Bij Flow Bloemisten in Arnhem gaat het om creativiteit, kwaliteit en service. Dat is waar Flow Bloemisten voor staat. Eigenaresse Cecilia Scharringa vertelt hoe ze van haar passie haar beroep heeft gemaakt.

“In 2004 ben ik mijn eigen bedrijf gestart als specialist in afscheidsbloemen. Hoewel we zijn uitgegroeid tot een allround bloemisterij, ligt mijn hart nog steeds bij het maken van afscheidsbloemen. Ik sta voor mensen klaar in een moeilijke tijd en help hen graag bij het maken van de juiste keuzes. Bloemen zijn heel zichtbaar tijdens een afscheid en veelzeggend. Het is belangrijk dat ze passen bij de overledene.”

Persoonlijk afscheid “We merken dat de rouwwereld verandert”, vervolgt Cecilia. “Een afscheid wordt steeds persoonlijker. Dat zie je terug in muziekkeuze, catering en ook in de bloemenarrangementen. Waar men vroeger hoofdzakelijk voor witte rozen koos, mogen rouwbloemen nu kleurrijk zijn. De trend is warm en losjes geschikt bloemwerk, zoals het ook thuis op tafel zou kunnen staan, dat zie je ook terug in de bloemstukken die in het nieuwe rouwbloemenboek van Fleurop staan.”

 

Rouwbloemen met karakter

Gelukkig doe je het niet dagelijks. Maar als je als nabestaande op het punt komt dat je rouwbloemen moet uitkiezen, hoe gaat dit dan in zijn werk? “We gaan met de nabestaanden in gesprek. Hier nemen we de tijd voor. We stellen hen vragen als: ‘Waar hield hij of zij van?’ en ‘Wat voor persoon was hij of zij?’ Vervolgens laten we zien wat er allemaal mogelijk is en bladeren we samen door het Fleurop-rouwbloemenboek. Een boek ingedeeld naar karakters. Zoals kleurrijk, bescheiden, natuurlijk of romantisch. Het boek is zeker geen catalogus, maar een inspiratiebron, bedoeld om samen tot het meest passende rouwbloemwerk te komen. Vaak wordt gekozen voor een combinatie van verschillende voorbeelden en eigen ideeën. Hier gaan wij mee aan de slag. Met zorg en aandacht stellen we het arrangement vervolgens samen. Indien gewenst, voegen we er een rouwlint aan toe en plaatsen we het arrangement op de gewenste locatie. We kunnen de mensen volledig ontzorgen.”

 

Het nieuwe rouwbloemenboek is exclusief beschikbaar voor Fleurop-bloemisten en uitvaartcentra die met Fleurop leden samenwerken.