Fleurop roept op heldinnen te bedanken op Internationale Vrouwendag #MijnHeldin.

Al sinds 1911 wordt op 8 maart wereldwijd stilgestaan bij de positie van vrouwen in de maatschappij. Het thema van Internationale Vrouwendag 2019 is heldinnen. “Anne Frank, Aletta Jacobs en koningin Wilhelmina waren heldinnen bij uitstek. Aletta Jacobs vanwege haar strijd voor vrouwenkiesrecht, Wilhelmina omdat zij het volk tijdens de Tweede Wereldoorlog moed insprak via de geheime zender Radio Oranje, en Anne Frank omdat zij met haar dagboek miljoenen mensen inspireert. Maar je hoeft geen grote daad te verrichten om een heldin te zijn”, vertelt Jeroen de Zwart, algemeen directeur van Fleurop. “Met deze actie willen we mensen inspireren heldinnen in de eigen omgeving te bedanken. Internationale Vrouwendag is daar een mooi moment voor.”

#Mijnheldin

Van grote tot kleine daden, iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die zich voor jou heeft ingezet of je uit de brand heeft geholpen. Denk aan de buurvrouw die boodschappen voor je doet als je ziek bent, een goede vriendin die je uit de brand helpt door jouw kinderen uit school te halen of een lerares of collega die jouw talenten weet te vergroten. Doe je dit online en gebruik je daarbij de hashtag #mijnheldin, dan maak je bovendien kans op bloemen voor jouw heldin.

 

Bezorg een goed gevoel

De Zwart vervolgt: "De actie brengt de essentie van Fleurop in beeld: elkaar een goed gevoel bezorgen. Iets waar onze bloemisten zich dagelijks voor inzetten door de mooiste boeketten te creëren. Op vakkundige wijze leggen zij in elk boeket het gevoel van de gever.”