Hans Zijlstra start voorbereidingen worldcup

Nog bijna zes maanden en dan vindt in Philadelphia de Fleurop-Interflora FTD World Cup plaats.

Bloemendesigners uit de hele wereld strijden er om de prestigieuze wereldtitel. Hans Zijlstra vertegenwoordigt Nederland. De bloemist uit Groningen won in mei de nationale kwalificatiewedstrijd en is nu al druk bezig met de voorbereidingen voor de wereldbekerwedstrijd.

“De voorbereidingen zijn in volle gang!”, vertelt Hans enthousiast. “Het plan van aanpak is af en ook het team dat mij zal ondersteunen is gevormd. Momenteel bereid ik me voor op drie thuisopdrachten. Drie bloemcreaties die ik hier in Groningen moet voorbereiden. Dat is een creatief proces dat zeker niet in een dag klaar is. Tijdens deze wedstrijd tref ik de absolute wereldtop, de creaties moeten dan ook fenomenaal zijn.”

Samen sparren
De thuisopdrachten zijn het begin van de wedstrijd. In Philadelphia volgen minimaal twee verrassingsopdrachten. Wanneer Zijlstra bij de beste tien bloemisten eindigt, zijn dit er drie. De opdrachten die hij ter plekke krijgt kunnen niet worden voorbereid en vragen om improvisatie onder enige tijdsdruk. “Daarom heb ik een team experts om mij heen verzameld”, vervolgt Hans. “Max van de Sluis, Martin Groen, Hanneke Frankema, Alex Aalders, Erika Oldenhof, Linda Eising en mijn vriendin Franka Roenhorst helpen mee met de voorbereidingen. Allen hebben internationale ervaring en weten wat er bij wedstrijden op dit niveau komt kijken. Zij dagen mij constant uit. Met hen kan ik sparren, kritisch mijn werk beoordelen en nog beter worden. Max reist met mij mee naar Philadelphia en zal mij op alle fronten helpen met de wedstrijd.”

“Daarom heb ik een team experts om mij heen verzameld”, vervolgt Hans. “Bloemisten die ervaring hebben met internationale wedstrijden en mij helpen met de voorbereidingen. Met hen kan ik sparren, kritisch mijn werk beoordelen en nog beter worden. Natuurlijk maakt ook mijn vriendin Franka Roenhorst deel uit van dit team. Zonder haar steun zou ik deze uitdaging niet kunnen aangaan.”

World Cup 2019
De Fleurop-Interflora FTD World Cup wordt elke vier jaar georganiseerd. De komende editie vindt plaats van 26 februari tot en met 3 maart 2019. Na twee voorbereidingsdagen barst de strijd los op 1 maart. De deelnemers krijgen in verschillende rondes diverse opdrachten. De opdrachten worden beoordeeld op idee, kleur, compositie en techniek, volgens het door Florint vastgestelde internationale 100 puntensysteem.

lees meer nieuwsberichten

Hans-Zijlstra-uit-Groningen-start-voorbereidingen-Worldcup.png