Fleurop zet in op duurzaamheid

1 september 2020 – Fleurop maakt actief werk van duurzaamheidscertificering. Vandaag, op Duurzame Dinsdag, maakt de bloemenspecialist bekend dat inmiddels 83 Fleurop-bloemisten. gecertificeerd zijn. Binnenkort werken alle Fleurop-bloemisten in Nederland volgens de richtlijnen van het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist.

“Onze bloemisten werken dagelijks met natuurproducten. Om daar ook in de toekomst van te kunnen genieten is het belangrijk dat we zuinig met de natuur omgaan”, vertelt Marjan ter Maten, accountmanager Fleurop Interflora Nederland. Duurzaamheid staat bij ons dus hoog in het vaandel. En gelukkig zijn we niet de enigen. Steeds meer mensen zien het belang van duurzaam geteelde bloemen in. Ik ben er trots op dat we als Fleurop een bijdrage aan deze positieve ontwikkeling kunnen leveren, met de certificering van onze bloemisten.”

Duurzame bloemisten

Duurzaam gecertificeerde bloemisten bieden een ruim assortiment duurzame bloemen aan. “Die zijn beter voor mens en milieu”, legt Marjan uit. “Want bij de teelt van duurzame bloemen worden alleen milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen ingezet, waarmee de biodiversiteit van het landschap behouden blijft. Ook wordt er op de kwekerijen van duurzame bloemen toegezien op goede arbeidsomstandigheden.”

Barometer Duurzame Bloemist

Maar een boeket is pas écht duurzaam als ook de bloemist die het schikt duurzaam onderneemt. Fleurop-bloemisten maken daar werk van. Het streven is dat alle Fleurop-bloemisten voor het einde van dit jaar beschikken over een duurzaamheidscertificaat van het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist. “Zij zien erop toe dat bloemisten duurzame bloemen inkopen en zelf duurzaam te werk gaan. Van groene stroom tot schoonmaken zonder chloor, afval scheiden, duurzaam transport en de zorg voor medewerkers, alles moet duurzaam geregeld zijn. Ons motto is een goed gevoel bezorgen. Daar dragen niet alleen onze boeketten aan bij, maar ook de manier waarop ze tot stand komen. Van duurzame bloemen kun je dubbel genieten.”, aldus Marjan ter Maten.

Bloemist foto: Alpina bloemen - Den Haag

Duurzame bloemist bij jou in de buurt

Wil je meer weten over de Barometer Duurzame Bloemist? Of ben je opzoek naar een duurzame bloemist bij jou in de buurt? Kijk dan op: www.barometerduurzamebloemist.nl