Op Nationaal Ereveld Loenen worden oorlogsslachtoffers op een indrukwekkende manier herdacht. Voor één dag komt het Ereveld tot leven door oorlogsslachtoffers letterlijk een gezicht te geven. Voor elke persoon wiens leven door oorlogsgeweld abrupt eindigde, is er een leeftijdsgenoot die hem of haar vertegenwoordigt. Fleurop steunt de organisatie Ereveld Vol Leven, die deze herdenking organiseert. Vanavond om 20.40 uur zendt RTL4 een speciale documentaire uit over Ereveld Vol Leven. 

De bijzondere herdenking op Nationaal Ereveld Loenen vond afgelopen maandag voor de derde keer plaats. Dit jaar kregen vijfhonderd oorlogsslachtoffers een gezicht, doordat leeftijdsgenoten van de slachtoffers achter de graven symbool stonden voor iemand wiens leven door oorlogsgeweld is opgehouden. De slachtoffers werden niet alleen herdacht, maar nabestaanden vertelden ook persoonlijke verhalen van de slachtoffers die zijn omgekomen. De herdenking is vanavond te zien in een documentaire over Ereveld Vol Leven op RTL4. 

Ereveld Vol Leven

Herdenken blijft ontzettend belangrijk en Ereveld Vol Leven doet dit op een gepaste manier, vindt Michel van Slingerland van Fleurop. “Daarom dragen wij graag bij aan deze herdenking.” Elke bezoeker van de herdenking kreeg bij binnenkomst een gerbera, die hij of zij bij een grafsteen van een slachtoffer kon neerleggen. Daarnaast kregen zij een kaartje en een pen om een persoonlijke boodschap achter te laten. Ook op 5, 6 en 7 mei is er gelegenheid om het Nationaal Ereveld Loenen te bezoeken.