Op vrijdag 6 juni 2013 gingen meer dan 3.000 middelbare scholieren uit het hele land naar het GelreDome in Arnhem om de GUINNESS WORLD RECORDS titel reanimeren en defibrilleren te verkrijgen. Synchroon op de beat van muziek zullen zij dertig minuten lang reanimeren en defibrilleren op maar liefst 750 reanimatiepoppen. Met deze poging roept de Hartstichting Nederlanders op om de petitie te tekenen voor structureel reanimatieonderwijs op scholen.

Exclusieve optredens en warming-up

Voordat de leerlingen starten met synchroon reanimeren en defibrilleren vinden er optredens plaats van artiesten als Sharon Doorson en DJ’s Kill The Buzz, Rosh en Bassanova. De presentatie van het event is in handen van Sascha Visser. Na de warming-up van topturner Yuri van Gelder  klinkt het officiële startsein van de GUINNESS WORLD RECORDS poging. Tijdens de wereldrecordpoging zal DJ Sandro Silva de scholieren met een opzwepende beat op het ritme van het hart begeleiden. Al deze betrokkenen worden bedankt met een Fleurop boeket.

Lees het volledige artikel.  
https://www.hartstichting.nl/persberichten/hartstichting-gaat-voor-guinness-world-records-titel-reanimeren-en-defibrilleren