Op 25 oktober 2013 overhandigde Jeroen de Zwart, algemeen directeur Fleurop, een cheque ter waarde van € 5.775,- aan Floris Italianer, directeur Hartstichting, zie foto. Deze donatie kwam tot stand door verkoop van boeket Steun de Hartstichting en verkoop van knuffels Ollie en Ziggy via www.fleurop.nl. Hartelijk dank aan iedereen die het boeket en de knuffels liet bezorgen. Jullie maakte deze donatie mede mogelijk!

Onderschrift foto: Floris Italianer, directeur Hartstichting, neemt cheque in ontvangst van algemeen directeur van Fleurop, Jeroen de Zwart.

Achtergrond

Fleurop is al enige jaren actief voor de Hartstichting. Eén van de gezamenlijke projecten betrof het maken van twee knuffels naar voorbeeld van de personages Ollie en Ziggy uit het kinderboekje Hartsvriendjes. Per verkochte olifant en zebra is een bedrag gedoneerd. 

Een tweede activiteit sloot aan op Dress Red Day. Op deze dag vraagt de Hartstichting aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Fleurop leverde daaraan graag een bijdrage door een speciaal samengesteld rood boeket aan te bieden op www.fleurop.nl. Dit in combinatie met een actie waarmee de Dress Red Day-ketting van de Hartstichting gewonnen kon worden. Een groot aantal mensen liet het hart spreken, bestelde het boeket en maakte zo een donatie mogelijk.

Een derde samenwerking tussen Fleurop en de Hartstichting betreft de donatie van Nationale Bloemenbonnen. Hiermee kan de Hartstichting regelmatig vrijwilligers in het zonnetje zetten.

Over de Hartstichting

Er zijn nu 1 miljoen hart- en vaatpatiënten in Nederland. Per dag overlijden ruim 100 mensen en komen 1000 mensen in het ziekenhuis terecht. Deze aantallen en het blijvende leed dat daaruit voortvloeit vindt de Hartstichting onacceptabel. Met zoveel mogelijk mensen slaan de Hartstichting de handen ineen om de ziekte terug te dringen en te beheersen. 

Jaarlijks op 29 september is het Dress Red Day en vraagt de Hartstichting vrouwen zich rood te kleden om daarmee aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten, doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen wereldwijd.

Over Fleurop

Een goed gevoel bezorgen, dat is onze passie al ruim 95 jaar. Hoe kan dit nu beter dan met bloemen? Fleurop is in Nederland in 1921 opgericht met de gedachte om bloemen nationaal, en vanaf 1946 wereldwijd, te kunnen bezorgen. Dit was het begin van het huidige netwerk van maar liefst 1.200 specialistische bloemisten in Nederland. Wereldwijd telt het netwerk zelfs zo’n 40.000 bloemisten. Via Fleurop Interflora worden jaarlijks miljoenen boeketten over de hele wereld verstuurd. Kijk voor meer informatie op www.fleurop.nl.