Fleurop bezorgt Nederlanders goed gevoel op Vriendschapsdag

Bloemenspecialist geeft boeketten weg door het hele land

Veenendaal, 3 november - Vandaag, op Nationale Vriendschapsdag, zet bloemenspecialist Fleurop Nederlanders massaal in het zonnetje. Zij worden verrast met een Vriendschapsboeket, gemaakt door lokale Fleurop-vakbloemisten uit het hele land. 

De actie is bedoeld om Nederlanders stil te laten staan bij het belang van vriendschap en te inspireren werk te maken van hun vriendschappen.

Hechte vriendschappen, verre vriendschappen, prille vriendschappen. Vriendschappen tussen klasgenoten, collega’s, buren, sportmaatjes of familieleden. “Vriendschappen zijn er in vele vormen”, vertelt Wendy Smit, marketingspecialist bij Fleurop. “Maar één ding hebben ze gemeen: ze doen het leven goed en maken de wereld een stukje beter. Want vriendschappen overbruggen generaties, culturen, landsgrenzen en geloven. Reden voor Fleurop om Nationale Vriendschapsdag groot te vieren en stil te staan bij onze vriendschappen.”

Goed gevoel bezorgen

Wie in de afgelopen weken een boeket bij een van de 500 lokale Fleurop-vakbloemisten kocht, kon meedoen aan de Vriendschapsactie. Klanten konden hun gegevens achterlaten en als vriend van de winkel in elke vestiging kans maken op een Vriendschapsboeket. Smit vervolgt: “Onze missie is een goed gevoel bezorgen. En dus voegen we vandaag, op Nationale Vriendschapsdag, daad bij het woord en bezorgen we Nederlanders massaal een goed gevoel. Daarmee willen we hen bovendien inspireren hetzelfde te doen en hun vrienden in het zonnetje te zetten op Nationale Vriendschapsdag. Dat hoeft natuurlijk niet met bloemen, elkaar even bellen is al leuk!”

Vriendschapsdag

Vriendschapsdag is internationaal een begrip en wordt al volop gevierd in Scandinavië, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten.

 Samen met Stichting Vier de Vriendschap, opgericht ter ere van het 100-jarig jubileum van Fleurop in 2021, zet de bloemenspecialist zich in om van deze feestdag ook in Nederland een nationale feestdag te maken. Om een beweging op gang te brengen die ervoor gaat zorgen dat mensen vriendschappen niet langer voor lief nemen, maar actief gaan waarderen. 

Kijk voor meer informatie op: vierdevriendschap.nl