De vraag welke boodschap er schuilgaat achter een boeket bloemen staat vanaf zondag 2 juni weer centraal in het RTL 4-programma Een zaak van bloemen. Dit jaar heeft Quinty Trustfull gezelschap van John Williams die dit seizoen voor het eerst te zien is.

Samen met Quinty stuit hij op de leukste verhalen. Niet alleen in de winkel, maar ook aan de deur als bezorger van de boeketten komen Quinty en John de meest kleurrijke types tegen en dat levert vrolijke, maar ook ontroerende verhalen op. Uitzending: vanaf zondag 2 juni wekelijks tussen 19.10 uur en 19.25 uur bij RTL 4. 

In de eerste aflevering bezoeken Quinty Trustfull en John Williams bloemenwinkels in Leidschendam, Hilversum en Kaatsheuvel en horen daar uiteenlopende verhalen over gouden drollen en vakantievrienden uit Tanzania aan. Een vader is blij en ontroerd vanwege de bruiloft van zijn dochter en John pinkt een traan weg bij het lied van een meisje voor haar overleden vriendinnetje 

Achtergrond

Net als in het eerste seizoen in 2012 gaan Quinty en John in twaalf afleveringen op zoek naar voor wie en waarom mensen een bos bloemen, bloemenarrangement, plant of Nationale Bloemenbon kopen. Quinty en John komen dit seizoen onder meer in Breda, Heerlen, Hilversum, Rotterdam en Vianen. Laatste zin vervangen: Een Zaak Van Bloemen, geproduceerd door Simpel Media en mede mogelijk gemaakt door Fleurop en aangesloten Fleurop bloemisten.