In het RTL 4-programma Een Zaak Van Bloemen, dat zondag 3 juni 2012 van start gaat, gaan Nicolette van Dam en Quinty Trustfull op zoek naar de verhalen achter het cadeau doen van een boeket bloemen.

Zij bezoeken in dit programma verschillende bloemenwinkels in het hele land en praten met diverse klanten. Voor wie kopen zij een bos bloemen en waarom? Dit levert een breed boeket aan menselijke verhalen op; liefdesgeschiedenissen, lang uitgestelde reünies, goedmakertjes, bedankjes, oppeppertjes, eerste dates, vrolijke verjaardagsbloemen en soms treurige afscheidsboeketten. Kortom: alle emoties die mensen met elkaar verbinden. Achter ieder bloemetje gaat wel een grappig, ontroerend of boeiend verhaal schuil, waarover veel bloemengevers verrassend eerlijk praten.

Niet alleen het verhaal van de gever komt aan bod, Nicolette en Quinty kruipen iedere aflevering ook in de huid van bloemenbezorger om te kijken hoe de ontvanger op de bloemen reageert. Hoe verrast is de ontvanger? Krijgt het boeket een mooi plekje? Welke bloemen vindt de ontvanger het mooist? Welke relatie heeft de ontvanger met de gever? Al deze ontroerende en vrolijke verhalen zijn te zien in Een Zaak Van Bloemen, geproduceerd door Simpel Media en mede mogelijk gemaakt door Fleurop en aangesloten Fleurop bloemisten.