De Bloemenvink is uitgeroepen tot Bloemist van het jaar 2019. Dat werd gisteravond bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse VBW-ondernemerscongres in Veenendaal. Klanten, mystery shoppers en een vakjury beoordeelden de Leidschendamse bloemist als beste.

De Bloemenvink is al 30 jaar een begrip in Leidschendam en omstreken. Eigenaren Judith en Bart Ebbers en hun team gediplomeerde bloembinders zijn trots op de overwinning: “Fantastisch dat we deze titel gewonnen hebben. Het is de kroon op ons werk. Vanochtend kwamen klanten ons al feliciteren, sommigen zelfs met bonbons. Dat maakt ons trots, want voor hen doen we het!”, reageert Bart enthousiast.

Oordeel jury en consument
Zowel de vakjury als consumenten zijn fan van De Bloemenvink. Waar de jury de winkel roemt vanwege de buitengewone klantvriendelijkheid en goed werkgeverschap, brengen consumenten ook graag een bezoek aan de winkel vanwege de sfeer en beleving. En natuurlijk omdat zij de allermooiste boeketten met zorg samenstellen. Bart: “We hebben altijd een ruim assortiment kwaliteitsbloemen, waarbij we inspelen op de seizoenen en trends.”

Verkiezing Bloemist van het jaar
De landelijke verkiezing Bloemist van het Jaar wordt tweejaarlijks georganiseerd en is een initiatief van de branchevereniging voor bloemisten (VBW). De tweede plaats werd behaald door Fleurop-bloemist Machiel Bekker Bloem & Interieur uit Tiel. Fleurop-bloemist Loek Natuurlijk uit Reuver werd derde en Quino Damen Bloembinders, Fleurop-bloemist in Amersfoort, won de award voor Beste Start-up.