Moederdag is nog altijd voorbehouden aan moeders. Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk dat slechts 17% van de ondervraagden op Moederdag ook zijn of haar partner verrast, schoonmoeders delven met 13% het onderspit. Wie een cadeautje koopt doet dit vaak ruim op tijd. Een meerderheid van 53% regelt zijn cadeautje een week van tevoren, bijna een vijfde van de respondenten doet dit zelfs twee weken van tevoren. Slechts 8% koopt een cadeautje op de dag zelf. 

Online besteden we meer, bloemen favoriet
Gemiddeld geven we dit jaar zo’n 22 euro uit aan een Moederdagcadeau. Van degene die Moederdag vieren koopt 58% zijn of haar cadeau online. Waar de gemiddelde besteding in een fysieke winkels circa € 19,70 bedraagt, is dit online bijna € 25,00. Een grote meerderheid van 55% vindt bloemen het meest passende cadeau voor Moederdag, gevolgd door drogisterijartikelen (33%). Met 9% komen boeken en tijdschriften op de derde plaats, huishoudelijke apparaten zijn met 3% het minst populair.

Moederdagdrukte
“We maken ons op voor een drukke Moederdag”, vertelt Leonie van Zante, marketingspecialist bij Fleurop Nederland. “Sinds de start van de coronapandemie ruim een jaar geleden is de vraag naar bloemen meer dan verdubbeld. Om het aantal orders in goede banen te leiden, kopen bloemisten extra bloemen in en hebben we een flink aantal bezorgers paraat staan. En bezorgen doen we ook op zondag 9 mei.”

Moederdag kleurplaat

Met een kleurplaat voor de liefste mama maak je het boeket bloemen nog mooier. Kleur de tekening in en upload deze op de eigen ontwerp wenskaart. Zo maak je jouw Moederdagcadeau extra speciaal!

Download deze via: Kleurplaat Moederdag