60% Nederlanders viert Moederdag

Veenendaal, 5 mei 2021 - Waar Moederdag vorig jaar vooral op afstand gevierd werd en een fysiek bezoek aan moeders soms zelfs onmogelijk was, kunnen we dit jaar gelukkig weer in kleine kring samenkomen. Fleurop zocht uit dat 60% van de Nederlanders dat ook graag doet en van plan is om dit jaar Moederdag te vieren. De meeste cadeaus worden online besteld, bloemen zijn het favoriete geschenk.

5b122f5c3f1e8c9948d4d6700989922b3e168e41

Moederdag is nog altijd voorbehouden aan moeders. Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk dat slechts 17% van de ondervraagden op Moederdag ook zijn of haar partner verrast, schoonmoeders delven met 13% het onderspit. Wie een cadeautje koopt doet dit vaak ruim op tijd. Een meerderheid van 53% regelt zijn cadeautje een week van tevoren, bijna een vijfde van de respondenten doet dit zelfs twee weken van tevoren. Slechts 8% koopt een cadeautje op de dag zelf. 

Online besteden we meer, bloemen favoriet
Gemiddeld geven we dit jaar zo’n 22 euro uit aan een Moederdagcadeau. Van degene die Moederdag vieren koopt 58% zijn of haar cadeau online. Waar de gemiddelde besteding in een fysieke winkels circa € 19,70 bedraagt, is dit online bijna € 25,00. Een grote meerderheid van 55% vindt bloemen het meest passende cadeau voor Moederdag, gevolgd door drogisterijartikelen (33%). Met 9% komen boeken en tijdschriften op de derde plaats, huishoudelijke apparaten zijn met 3% het minst populair.

Moederdagdrukte
“We maken ons op voor een drukke Moederdag”, vertelt Leonie van Zante, marketingspecialist bij Fleurop Nederland. “Sinds de start van de coronapandemie ruim een jaar geleden is de vraag naar bloemen meer dan verdubbeld. Om het aantal orders in goede banen te leiden, kopen bloemisten extra bloemen in en hebben we een flink aantal bezorgers paraat staan. En bezorgen doen we ook op zondag 9 mei.”

Moederdag kleurplaat

Met een kleurplaat voor de liefste mama maak je het boeket bloemen nog mooier. Kleur de tekening in en upload deze op de eigen ontwerp wenskaart. Zo maak je jouw Moederdagcadeau extra speciaal!

Download deze via: Kleurplaat Moederdag

908aefe2ee3a3698694feb0064d3a29ccb762311

Verras haar ook!

Verras jij jouw partner, (schoon)moeder of iemand die bijzonder voor jou is, ook met een mooi moederdagboeket van Fleurop? Hier bekijk je ons assortiment: