Over ons

Laten weten dat je aan haar denkt. Hem mist. Hen dankbaar bent. Het begint hier. Bij Fleurop. Want bij Fleurop staan er altijd en overal vakkundige bloemisten voor je klaar die weten hoe je een gevoel overbrengt. En hoe je iemand verrast.

We luisteren, denken mee en zetten jouw woorden om in bloemen. Of je nou iemand wilt feliciteren, sterkte wilt wensen of gewoon zomaar. We helpen mensen om elkaar te steunen. Zich te uiten. Geliefd te voelen. Dat doen we al sinds 1921. Een magisch vak waar we trots op zijn. We bezorgen in heel Nederland. En in de rest van de wereld trouwens ook. Want overal zit een Fleurop bloemist. Jij bestelt jouw boeket, een bloemist in de buurt maakt en bezorgt het. Op een moment dat jij kiest. Altijd vers. Altijd geschikt met liefde, creativiteit en vakmanschap. Wij zijn Fleurop. En we staan voor je klaar.

Fleurop Interflora Nederland BV is 100 jaar (sinds 1921) gespecialiseerd in het verzenden van bloemen, nationaal en internationaal. In Nederland zijn lokale vakbloemisten aangesloten (landelijke dekking) bij de coöperatie en wereldwijd zijn dat er 40.000, verdeeld over ruim 140 landen.

De basis van het succes en het sterke merk van Fleurop zijn de waarden: betrouwbaarheid, vakmanschap, aandacht en empathie.

Betrouwbaarheid

Als klant wil je zekerheid over het boeket: hoe het eruit ziet, de versheid en de bezorging op het gewenste moment. We doen er alles aan om die betrouwbaarheid te garanderen. Vandaar dat wij alleen samenwerken met de beste bloemisten, die ondersteund worden door een alerte en deskundige organisatie. 

Vakmanschap

Bloemisten van Fleurop zijn echte en trotse vakmensen. Ze weten alles over bloemen, spelen in op nieuwe trends en ontwikkelingen en kunnen een geweldig boeket maken, dat perfect bij de gelegenheid en de klant past. We noemen ze daarom ook levenskunstenaars, omdat ze een emotie van onze klant vertalen in een boeket dat je als het ware omarmt. 

Ieder Fleurop boeket wordt met zorg en liefde geschikt door de lokale vakbloemist.

Aandacht en empathie

Via Fleurop kun je een familielid, vriend of vriendin, geliefde of collega verrassen met het toesturen van een mooi verpakt boeket met een gemeende boodschap, ook al ben je niet in de buurt van die ander op dat moment. Je laat blijken dat je aan die persoon denkt, aandacht voor hem of haar hebt. Dit wordt enorm gewaardeerd door de ontvanger. De aloude leus ‘Zeg het met bloemen’ heeft niks van zijn waarde verloren. 

De geschiedenis van Fleurop

  • 1908: Het idee voor de bloemenverzendservice van Fleurop werd in Duitsland geboren!
  • 1921: In Nederland werd Fleurop, op initiatief van enkele bloemisten, ook opgestart om landelijk bloemen te kunnen bezorgen.
  • 1927: Fleurop werd in nog drie Europese landen geïntroduceerd: België, Oostenrijk en Zwitserland
  • 1946: Fleurop ging wereldwijd! Samenwerkingen met Groot-Brittannië, Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika, Amerika en Japan werden aangegaan. Fleurop Interflora Nederland was een feit.
  • 1980: De eerste steen van het huidige hoofdkantoor van Fleurop Interflora Nederland in Veenendaal werd gelegd.
  • 1981: Het nieuwe kantoor in Veenendaal werd officieel geopend door prinses Margriet.
  • 1995: Fleurop werd, mede dankzij een testcase van KPN, de eerste officiële webwinkel van Nederland door het online mogelijk te maken boeketten te laten bezorgen.
  • 2016: We vierden het 95 jaar bestaan van de coöperatie.
  • 2021: Het 100-jarig jubileum van Fleurop

Onze werkwijze

Fleurop bestaat al 100 jaar, maar wat maakt het dat wij al zo lang een goed gevoel kunnen bezorgen? Hoe gaat dit nu in zijn werk dat wij wereldwijd bloemen kunnen bezorgen? Onze waarden zijn daarin van groot belang. Meer over onze werkwijze.

Zakelijk bloemen bestellen

Een medewerker die jarig is, een nieuwe samenwerking of iets goed te maken met een klant? Een bos bloemen sturen kan voor iedere gelegenheid. Voor zakelijk bloemen bestellen kun je contact opnemen met: [email protected]. Wil je meer informatie? Ga dan naar Fleurop Zakelijk 

Fleurop bezorgt een goed gevoel! Samen met onze lokale vakbloemisten (landelijke dekking). 

Duurzame bloemisten

Het aantal duurzame bloemisten van Fleurop groeit. Alle Fleurop-bloemisten zijn bezig met duurzaamheidscertificering. Dit is erg belangrijk voor de sector. Om duurzame bloemist te worden, moeten de duurzame bloemisten voldoen aan verschillende eisen. We vertellen je er graag meer over: informatie duurzame bloemist.

Werken bij Fleurop

Zoek je een baan waarbij je met plezier naar je werk gaat? Jezelf kunt blijven ontwikkelen en met gezellige collega's kan werken? Dan zit je bij Fleurop helemaal goed. Wanneer er geen vacatures openstaan, nodigen we je graag uit om een open sollicitatie (motivatiebrief en cv) naar ons te sturen. Meer informatie over werken bij Fleurop: bekijk vacatures.  

Persberichten en meer 

Een interessant persbericht, een mooie (sponsor)samenwerking, een knallende campagne of gewoon een leuk nieuwtje. We delen graag al het nieuws rondom Fleurop:

Waar ons hoofdkantoor is...

Fleurop Interflora Nederland bv

De Schutterij 1
3905 PJ Veenendaal

0900 - 15 01
[email protected] 

KvK-nummer 30180920
Btw-nummer NL810991718B01

Over de grenzen

New York, Buenos Aires, Madrid en Hong Kong... Het zijn wereldsteden. Wat ze nog meer gemeen hebben? Dat je er zomaar onze Mercury-man kunt spotten. De man in ons logo is eigendom van de Amerikanen, maar wordt in ruim 140 landen ter wereld ingezet.

De naam Fleurop wordt slechts in vijf landen gebruikt. In Amerika zegt met FTD en in de rest van de wereld Interflora. Ondanks het verschil in naam is de herkenbaarheid groot. Dat zit 'm in consistent gebruik van de huisstijl. Het is niet alleen de Mercury-man die kenmerkend is. Ook kleurgebruik speelt een rol. Zo is het logo altijd goudkleurig en heeft het een zwarte achtergrond.