Bindvormen rouwbloemen

De bindvorm is de manier waarop de rouwbloemen zijn gebonden. Wanneer je rouwbloemen wilt bestellen, krijg je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende bindvormen. We leggen daarom graag uit welke bindvormen we hebben en waar je uit kunt kiezen.

de Biedermeier

Een Biedermeier is een rouwstuk dat rond en bloemrijk gebonden is. De bloemen vormen samen een compacte halve bol bloemen. Meestal hebben alle bloemen dezelfde lengte. Je kunt kiezen tussen een Biedermeier van 40 of 50 cm groot. 

een Rouwboeket

Een rouwboeket is een liggend boeket, gebonden zodat deze liggend mooi uitkomt. De boeketten zijn verkrijgbaar in klein, middel en groot. 

een Rouwboeket in vaas

Naast een liggend rouwboeket, kun je ook kiezen voor een rouwboeket in vaas. Dit boeket moet dan in een vaas gezet worden. Het rouwboeket in vaas is ook verkrijgbaar in verschillende grootten. 

 

"Zoals je was blijf je altijd voor mij"

Ovaal of gegroepeerd

Zowel de ovaal als gegroepeerd rouwwerk wordt in ovaal vorm gebonden. Bij gegroepeerd rouwwerk worden de bloemsoorten bij elkaar 'gegroepeerd'. Bij het ovale rouwstuk zijn alle bloemen gemengd. 

Halve- of hele kistbedekking

Tussen de bindvormen horen natuurlijk ook de halve- en hele kistbedekking. Zoals de naam al zegt, bedekken de rouwbloemen een halve of hele kist. De afmetingen zijn 110 cm (half) en 160 cm(heel). 

 

"Als een afscheid weerspiegelt hoe iemand was,
krijgt een dag toch glans"

Rouwbloemen in hartvorm

Naast de welbekende krans of kruisvorm, zijn rouwbloemen ook verkrijgbaar in hartvorm. Bijvoorbeeld met rode rozen of zoals dit voorbeeld met 100% natuurlijke materialen. 

"Zonder woorden kun je soms heel veel zeggen"

Rouwbloemen bestellen

Voor het bestellen van de rouwbloemen, kun je het hele rouwassortiment van Fleurop bekijken. Heb je wat anders in gedachten? Neem dan contact op met een lokale Fleurop Bloemist