Tips bij het bestellen van het bruidsboeket

Het bruidsboeket maakt de outfit van de bruid compleet. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten? Lees hieronder 4 tips bij het bestellen van het bruidsboeket.

Betekenis van bloemsoorten en kleur

Sommige bruidsparen hechten er geen waarde aan, anderen vinden de betekenis van bloemsoorten en de betekenis van kleuren wel weer belangrijk. Bijgeloof of niet, het kan handig zijn om te weten dat de anemoon staat voor eenzaamheid en verwachting, en de akelei voor onbetrouwbaarheid. Je kunt je voorstellen dat deze bloemen beter vermeden kunnen worden in een bruidsboeket.

Wie besteld het bruidsboeket?

Traditioneel gezien neemt de bruidegom het bruidsboeket mee voor zijn bruid, deze geeft hij dan aan haar bij het ophalen bij het ouderlijk huis. Vroeger werd het boeket dan ook door de bruidegom betaald. Houden jullie het traditioneel? Zorg dan dat de bruidegom bijvoorbeeld een stukje stof van de bruidsjurk krijgt en een kleurenwaaier. Deze kan hij dan bij de bloemist laten zien. Zo zorg je dat het bruidsboeket bij de jurk past zonder dat de bruidegom deze te zien krijgt.

Tegenwoordig wordt het bruidsboeket ook steeds vaker door de bruid uitgezocht of geeft ze aan wat haar wensen zijn. Dan is het bruidsboeket natuurlijk een stuk makkelijker samen te stellen.

Wanneer is de trouwdatum?

Aangeraden wordt om het bruidswerk ongeveer 6 weken voor de trouwdatum te bestellen bij de bloemist. Zorg dus dat je van te voren voldoende tijd hebt genomen om je te oriënteren. Wat wil je voor bloemsoorten? Welke stijl vind je mooi en uit welke kleuren moet het boeket bestaan?

Daarbij is het belangrijk dat je rekening houdt met het seizoen waarin je trouwt. Niet alle bloemen zijn het hele jaar door even gemakkelijk te verkrijgen. Zomerbloemen zijn in de wintermaanden natuurlijk lastiger te krijgen en hebben dan ook niet alle bloemisten op voorraad.