Bruidsboeket bewaren

Naast een geweldige én liefdevolle bruiloft, is er een mooi detail wat jullie dag onvergetelijk heeft gemaakt: het bruidsboeket. Deze wil je natuurlijk graag bewaren en wij vertellen hoe je dit het beste kunt doen.

Hoe bewaar je een bruidsboeket?

Een fotoalbum vol met de mooiste foto’s van jullie speciale dag of zelfs een prachtige trouwvideo met de hoogtepunten van jullie bruiloft. Wij begrijpen als geen ander dat je ieder detail wilt bewaren, om op elk moment jouw herinnering aan deze dag te herbeleven. Een mooie manier hiervoor is het bewaren van jouw bruidsboeket. Er zijn verschillende manieren om jouw bruidsboeket te bewaren. Wij vertellen je hoe:

Gedroogde bruidsbloemen in lijstje

Wil je gedroogde bloemen bewaren in een fotolijstje? Dan kun je de losse stelen beter in een dik boek of planten-pers laten drogen. Dit zorgt voor een platte, gedroogde bloem en is daardoor geschikt om in een lijstje te doen.

Geschikte bloemen uit het bruidsboeket om te drogen:

Helaas zijn niet alle bloemen geschikt om te laten drogen. Met name kleine bloemetjes, grassoorten en rozen zijn bekende bloemen om in te drogen. Kijk daarom in jouw bruidsboeket goed naar deze soorten en laat die drogen. Heb je nog geen bruidsboeket gekozen, dan kun je bij jouw keuze voor een bruidsboeket ook aangeven dat je het boeket na jullie trouwdag wilt laten drogen. Dan kan de bloemist hier rekening mee houden bij de samenstelling van het bruidsboeket.

Wil je graag het hele bruidsboeket indrogen? Dan kun je beter kiezen voor een kleurrijk bruidsboeket. Witte bloemen zijn namelijk minder geschikt om in te drogen. Deze worden al snel bruin en dat is vaak minder mooi. Maar niet getreurd, ook in een wit bruidsboeket zitten vaak kleine bloemetjes of steeltjes die prima geschikt zijn om in te drogen. Je kunt het altijd proberen!

Tips om bruidsbloemen te bewaren:

  • Je kunt droogbloemen ook leuk in een fotolijstje doen en op een leuk plekje neerzetten of ophangen. Er zijn talloze lijstjes beschikbaar, dus je kunt ook losse stelen in een lijstje doen en er meerdere van ophangen.
  • Losse steeltjes kun je ophangen. Leuk naast een spiegel, op het toilet of in de hal. Zo kun je op verschillende momenten van de dag een glimp opvangen van jouw bruidsboeket.
  • Heb je nog een los steeltje over, dan kun je deze ook leuk bij een foto neerzetten of ergens neerleggen.
  • Heb je gekozen voor een bruidsboeket met veel droogbare bloemen, dan kun je deze (in zijn geheel) in een mooie vaas zetten.