Bonn, een romantisch plaatje

Een plaatje, zo kan je de Heerstrasse in Bonn ook bekend als Cherry Blossem Avenue wel noemen. De prachtige roze takken en lente-sneeuw in de vorm van dwarrelende bloesemblaadjes geven je het gevoel in een sprookjesachtige omgeving te zijn beland.

Wat ga je zien?

In Japan zorgt de kersenbloesem jaarlijks voor veel toeristen. Maar maak je geen zorgen want je kunt ook dichter bij huis genieten van dit bijzondere tafereel, zoals in de Heerstrasse.

In het voorjaar zullen de smalle straatjes worden overdekt door de roze kersenbloesem. En kun je op één van de vele terrasjes met koffie/thee en gebak tot rust komen en genieten van de voorjaarszon in een schilderachtige omgeving. Houd er wel rekening mee dat je niet de enige bent die in de lente wil genieten van deze trekpleister. Jaarlijks komen er veel toeristen af op deze bijzondere straat.

Deze mensen komen voor de kersenbloesem ook wel Sakura genoemd die in de maand april tot bloei komt. De bloesem toont het begin van de lente en toont aan dat de koude winter voorbij is. Sakura staat in Japan symbool voor de vergankelijke schoonheid en puurheid. Niet voor niets wordt het veel gebruikt in verzorgingsproducten.

Waar moet je zijn?

Wil je een bezoek brengen aan deze mooie omgeving en het perfecte plaatje schieten? Plan dan snel een dagje of weekendje Bonn. Vanuit Nederland is het gemakkelijk te bereiken met de auto of de trein. Ook zijn er voldoende mogelijkheden om er een mooie stedentrip van te maken.

Naast deze bijzondere straat vind je in dit deze stad nog meer bezienswaardigheden. Zo is de beroemde componist Beethoven geboren in deze stad. Je kunt hier dus ook een bezoek brengen aan het Beethovenhuis en -museum niet ver van de Heerstrasse. Ook de architectuur in Bonn is een bezoek aan de stad waard. Genieten gegarandeerd!