Binnenkijken bij: Valentino Flowershop

Op twee plekken in Veenendaal vind je winkels van Valentino Flowershop. Fleurop bloemiste Danielle Jovanovic startte in 2003 haar zaak aan het Slotemaker de Bruineplein. In 2011 de 2e vestiging aan de Nieuweweg.

“Ik was altijd al gek op bloemen”, vertelt Danielle. “Als volwassene volgde ik de vakopleiding tot bloemiste. Nu oefen ik dit mooie beroep al zestien jaar uit en inmiddels is mijn man Thomas ook bloemist.”

100 soorten snijbloemen

Thomas runt de winkel aan het Slotemaker de Bruineplein, Danielle de winkel aan de Nieuweweg. “Zo hebben we elkaar ’s avonds aan de eettafel nog iets nieuws te vertellen”, lachen ze. Thomas vervolgt: “Onze winkel aan de Nieuweweg heeft een oppervlakte van 600 vierkante meter. Meer dan 100 verschillende soorten snijbloemen presenteren we op een groot podium. In onze winkels vind je ook een breed assortiment aan planten, potten, glaswerk en zijdebloemen.”

Eerste met tak

Boeketten van Valentino Flowershop zijn meestal langwerpig. Kenmerkend is de stoere tak in het midden. “Wij waren zestien jaar geleden de eersten die takken in een boeket verwerkten”, legt Danielle uit. “Als de bloemen uitgebloeid waren, kwamen klanten met de tak terug en vroegen ze of we er een nieuw boeket op wilden maken.” De Veenendaalse heeft veel plezier in haar vak: “Bloemen, leven. Het is een prachtig ambacht. Ieder seizoen is anders en je creativiteit wordt steeds weer geprikkeld.”

Samen met Fleurop

Danielle en Thomas zijn bewust Fleurop-bloemist geworden. “Bij Fleurop was er meteen een klik. Ik heb echt het gevoel dat we sámen ondernemen. Als een klant in mijn winkel een boeket bestelt en dit in een andere plaats – waar ook ter wereld – wil laten bezorgen, dan zorgt Fleurop ervoor dat een collega-bloemist het boeket bezorgt. Net als wij gaat Fleurop voor tevreden klanten.”

test-3.png